default-image

ΝΔ: Μηταράκης-Ασημακοπούλου υπέρ Τζιτζικώστα για την ηγεσία

Ελλάδα
ΝΔ: Μηταράκης-Ασημακοπούλου υπέρ Τζιτζικώστα για την ηγεσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ένας μετά τον άλλο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας παίρνουν θέση υπέρ των υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος. Έτσι, μετά την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Νότης Μηταράκης τάσσεται ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

«Η υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα είναι μια πολύ καλή υποψηφιότητα, έχει μεγάλη δυναμική στην κοινωνία και υπάρχει σεβασμός προς το πρόσωπό του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα», υποστήριξε ο Νότης Μηταράκης σήμερα, υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι πρόβλημα το ζήτημα της μη συμμετοχής του στη Βουλή».

Εκτίμησε το έργο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στην αρχηγία της ΝΔ στις περασμένες εκλογές, αναφέροντας πως «έκανε μια εκπληκτική δουλειά», αλλά έθεσε και τον προβληματισμό του στο ενδεχόμενο εκ νέου υποψηφιότητάς του:

«Το ερώτημα όμως είναι αν μιλάμε στους νέους ανθρώπους και στις παραγωγικές ηλικίες. Και απ' ό,τι φάνηκε στις εκλογές του Ιανουαρίου, στο δημοψήφισμα και στις τελευταίες εκλογές, δεν μιλάμε σε αυτόν τον κόσμο».

Χθες, σε συνέντευξή της η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου τάχθηκε στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα στον αγώνα για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Τζιτζικώστας μπορεί να επανασυνδέσει τη ΝΔ με την κοινωνία».

«Εισπράττω από τη βάση του κόμματος, γιατί η βάση του κόμματος είναι αυτή που πρέπει να εκφραστεί αυτή τη στιγμή, ότι ψάχνει για κάτι καινούργιο και φρέσκο», δήλωσε και σήμερα η Αννα Ασημακοπούλου σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό, δείχνοντας τον Απόστολο Τζιτζικώστα για τη θέση του προέδρου της ΝΔ.

«Επειδή ακούω μία συζήτηση για την ενότητα του κόμματος, για μένα ο καλύτερος εγγυητής για την ενότητα του κόμματος δεν είναι οι πολιτικοί εκφραστές του, είτε παραδοσιακά, είτε κοινοβουλευτικά, είτε όπως αλλιώς θέλετε. Ο εγγυητής της ενότητας του κόμματος είναι η βάση. Αυτό που θα μας πει η βάση, αυτό θα γίνει», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα αν η επιλογή του κ. Τζιτζικώστα, όπως αναφέρει η iefimerida.gr, προκύπτει από την ανάγκη να αποκτήσει το κόμμα αρχηγό αντι-Τσίπρα η βουλευτής Β Αθήνας της ΝΔ απάντησε: «Ο κ. Τζιτζικώστας στα μάτια μου δεν είναι αντι-Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας είναι, για εμένα, το προϊόν κομματικού σωλήνα, ένας άνθρωπος ο οποίος κάνει πειράματα με τη χώρα, του έχουμε δώσει δύο ευκαιρίες για να πειραματίζεται με τη χώρα. Ο κ. Τζιτζικώστας είναι ένας άνθρωπος ο οποίος εκτός από τη μόρφωσή του, εκτός από το ότι έχει ζήσει στην πραγματική κοινωνία μέσα στην επιχειρηματικότητα, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος είναι ένας μικρός πρωθυπουργός.

Έχει αποδείξει ότι ξέρει να διοικήσει ένα κομμάτι της χώρας. Αυτό το οποίο ψάχνουμε στον αρχηγό και γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να ακούσουμε ενδελεχώς τι έχουν να πούνε είναι έναν άνθρωπο ο οποίος μεθαύριο θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία της χώρας. Για μένα ο κ. Τζιτζικώστας έχει πολλά περισσότερα εχέγγυα απ' ότι είχε ο κ. Τσίπρας όταν την διεκδίκησε και συγκρίνοντας τα δείγματα γραφής των δύο αυτή τη στιγμή, έχει και μία πολύ καλύτερη πορεία. Οπότε δεν τον βλέπω ως αντι-Τσίπρα», κατέληξε η κ. Ασημακοπούλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News