default-image

"Δεν τίθεται θέμα ονομαστικής διαγραφής ελληνικού χρέους"

Οικονομία
"Δεν τίθεται θέμα ονομαστικής διαγραφής ελληνικού χρέους"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν τίθεται θέμα ονομαστικής διαγραφής χρέους της Ελλάδας, όμως υπάρχουν περιθώρια στη διαδικασία αποπληρωμής», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε».

Παράλληλα ο κ. Ντομπρόβσκις επισημαίνει ότι αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει όλα τα συμφωνηθέντα. Ενώ στο θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, το Eurogroup, αφήνει «την πόρτα ανοιχτή», αφού υπάρξει μια θετική αξιολόγηση της πορείας των μεταρρυθμίσεων.

Αναφορικά για τη μείωση του βάρους του ελληνικού χρέους, που ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε πως «αυτήν τη στιγμή διεξάγονται σχετικές συνομιλίες και δεν θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη μόνο η μηχανική σχέση του χρέους με την οικονομική επίδοση, αλλά η πραγματική δυνατότητα εξυπηρέτησης του χρέους, και από αυτή την άποψη η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση από ό,τι, για παράδειγμα, η Πορτογαλία ή η Ιταλία».

Παράλληλα ο κ. Ντομπρόβσκις σημειώνει ότι στο ποσό των 86 δισεκατομμυρίων ευρώ του τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα, το μερίδιο που θα αναλογούσε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα ήταν 16 δισ. ευρώ, με τη συμφωνία για τον ESM να προβλέπει, αν αυτό είναι δυνατό, τη συνεργασία με το Ταμείο, ενώ εκτιμά πως το Eurogroup είναι αυτό που θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει με το ΔΝΤ ή χωρίς αυτό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News