Ειδήσεις

Σ. Σταθόπουλος: "Τρεις οι υποψήφιοι αρχηγοί στη Ν.Δ."

Τρεις θα είναι οι υποψήφιοι για την αρχηγία της Ν.Δ., ο Ευ. Μεϊμαράκης, ο Απ. Τζιτζικώστας και Κ. Μητσοτάκης, ενώ ο Αδ. Γεωργιάδης «κάνει δύσκολο αγώνα δρόμου», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Σωτήρης Σταθόπουλος, πολιτικός συντάκτης του Real και της εφημερίδας "Αγορά", στο Ράδιο 9,84 και τον Γ. Σαχίνη.

Ο δημοσιογράφος ανέφερε για τον Αδ. Γεωργιάδη ότι είναι πιο κοντά στον Μητσοτάκη παρά στον Ευ. Μεϊμαράκη με τον οποίο ανέφερε ότι «δεν έχει καλές σχέσεις».

Για τον Μ. Βορίδη δήλωσε ότι δε θα στηρίξει τον Αδ. Γεωργιάδη, αλλά είναι πιο κοντά στον Κ. Μητσοτάκη, στο τέλος όμως και μετά τις επίσημες υποψηφιότητες μπορεί να δηλώσει στήριξη στον Μεϊμαράκη.

Για τον Ευ. Μεϊμαράκη υπογράμμισε ότι κράτησε μια στάση αναμονής περιμένοντας να δει «πού θα κάτσει η σκόνη», δηλαδή περίμενε να δει ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι για να αποφασίσει και ο ίδιος ανάλογα στη συνέχεια.

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος μίλησε «για κόντρα στα επιτελεία των τριών αρχηγών αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Ο Ευ. Μεϊμαράκης είναι «ψηλά στη δημοτικότητα», ενώ οι Κ. Μητσοτάκης και Α. Γεωργιάδης θέλουν να κερδίσουν χρόνο και γι' αυτό το λόγο επιθυμούν να γίνουν οι εκλογές 15 Νοεμβρίου σε αντίθεση με τον Ευ. Μεϊμαράκη που θέλει στις 25 Οκτωβρίου.

Ουσιαστικά όμως «το πρόβλημα θα είναι στο πώς θα ελεγχθεί η ψηφοφορία, σε περίπτωση που ψηφίσουν ψηφοφόροι άλλων κομμάτων», είπε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Σταθόπουλος. Όπως σημείωσε η μεγάλη κόντρα μεταξύ των υποψηφίων θα είναι τελικά για το ποιοι και πώς θα έχουν δικαίωμα ψήφου στη εκλογή προέδρου της Ν.Δ.

Για τον Αντώνη Σαμαρά επισήμανε τη στάση ουδετερότητας που τηρεί, καθώς δεν έχει εκφράσει την προτίμησή του. Όμως «όλος ο κομματικός μηχανισμός του Α. Σαμαρά είναι δίπλα στον Αδ. Γεωργιάδη», πρόσθεσε.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, αν και το θεώρησε δύσκολο, να διασπαστεί η Ν.Δ. από όσους θα ήθελαν μία πιο καθαρή δεξιά γραμμή, την ώρα που είναι φανερό ότι το κόμμα κινείται «κεντροδεξιά» .

«Ο κόσμος απαιτεί νέα πρόσωπα», κατέληξε.

Σχόλια