Ειδήσεις

Πολυτεχνείο: Ομιλία για την "πράσινη" οικονομία και τις ΑΠΕ

Ομιλία ανοικτή στο ευρύ κοινό, που άπτεται θεμάτων συνεργατικής και πράσινης οικονομίας, καθώς και της εύρυθμης οργάνωσης και αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μέσω και της δημιουργίας ενεργειακών συνεταιρισμών για την παραγωγή "πράσινης" ενέργειας, με την ταυτόχρονη παραγωγή πολλαπλών οφελών για τις τοπικές κοινωνίες, θα δοθεί το Σάββατο 3-10-2015 στο αμφιθέατρο του Κτιρίου Επιστημών του Πολυτεχνείου Κρήτης (από τις 12:00 έως τις 14:00) από τον κ. Dirk Knapen.

Η ομιλία έχει τίτλο "Common and public goods in the hands of citizens for the benefit of their communities", ενώ στα πλαίσια της εκδήλωσης θα υπάρξει συζήτηση για την προοπτική οργάνωσης των πολιτών στα Χανιά και στην Κρήτη γενικότερα, στην παραπάνω κατεύθυνση.

Ο ομιλητής, Dirk Knapen, μηχανικός παραγωγής και energy effiiciency consultant, είναι ενεργός σε περιβαλλοντικά θέματα και θέματα ενέργειας κατά τα τελευταία 12 χρόνια. Είναι μέλος της βέλγικης Ομοσπονδίας Ενεργειακών Συνεταιρισμών (www.rescoop.be) από το 2012, και επίσης ενεργός στην ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνεταιρισμών Ανανεώσιμης Ενέργειας (rescoop.eu).

O κ. Dirk Knapen βρίσκεται στα Χανιά για συμμετοχή στο Sustainable Energy Youth Network Crete Academy (http://seynetwork.eu/energy-academy-crete-greece-27-september-3-october-2015/) που λαμβάνει χώρα στα Χανιά μεταξύ 27 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου, με την υποστήριξη και του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Σχόλια