Ειδήσεις

"Επίθεση" Αυγενάκη στην κυβέρνηση για τα κενά στα σχολεία

«Ο υπουργός Παιδείας αρνείται την πραγματικότητα και τα τεράστια κενά στα σχολεία», αναφέρει, σχετικά με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια, σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος επιτίθεται στην κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι άφησε τη χώρα σε όλους τους τομείς να καταρρεύσει ολιγωρώντας εξαιτίας της διαπραγμάτευσης, στην οποία επίσης απέτυχε.

Ο βουλευτής ζητά άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της «προβληματικής» - όπως τη χαρακτηρίζει - κατάστασης στα σχολεία, ώστε αυτά να λειτουργήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα κανονικά σε όλο το νομό Ηρακλείου με άμεση κάλυψη όλων των κενών τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ καταλήγει στη δήλωσή του λέγοντας πως «με θεωρίες και "αριστερά ευχολόγια" δε λύνονται τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Αυγενάκη:

«Λίγες εβδομάδες μετά από την έναρξη του σχολικού έτους, η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας αντιμετωπίζουν ένα οξύτατο πρόβλημα άνευ προηγουμένου. Πρόκειται για τις ελλείψεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία μας, τόσο στα δημοτικά όσο στα γυμνάσια και στα λύκεια.

Ειδικότερα στο νομό Ηρακλείου παραμένουν κλειστά τέσσερα δημοτικά και τρία νηπιαγωγεία, ενώ απουσιάζουν 147 δάσκαλοι και 88 νηπιαγωγοί από τα σχολεία, 45 δάσκαλοι από τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και 150 περίπου δάσκαλοι από την παράλληλη στήριξη. Στα Γυμνάσια-Λύκεια του νομού τοποθετήθηκαν μόνο 38 καθηγητές και λείπουν ακόμα 262, ενώ καμία τοποθέτηση δεν έχει γίνει και στις θέσεις ειδικοτήτων όπως καθηγητές ξένων γλωσσών, Φυσικής Αγωγής, σε καλλιτεχνικά και μουσικά σχολεία.

Η προβληματική αυτή κατάσταση χρήζει άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης, ώστε να λειτουργήσουν εντός της ερχόμενης εβδομάδας όλα τα σχολεία του νομού και να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία που υπολειτουργούν.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας (και η παρούσα αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.) αποδεικνύεται ότι ολιγωρεί καθ' όλο το χρονικό διάστημα που ασκεί τα καθήκοντά της, χωρίς να ενεργήσει τα δέοντα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με αποφασιστικότητα. Αποτέλεσμα της αβλεψίας της είναι το πρωτοφανές αυτό αδιέξοδο.

Δυστυχώς αυτοί που 8 μήνες κυβερνούν (κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα για να αντιμετωπίσουν τα εσωκομματικά τους) έβαλαν τα δυνατά τους στη διαπραγμάτευση (...) και άφησαν τη χώρα σε όλους τους τομείς να καταρρεύσει και βέβαια απέτυχαν και στα δύο.

Δυστυχώς ακόμη και σήμερα αρνούνται να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα και ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Φίλης, υποτιμώντας τη νοημοσύνη όλων, δηλώνει ότι "...δεν υπάρχουν κλειστά σχολεία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση". Όταν μόνο στο νομό Ηρακλείου υπάρχουν επτά, για να μην αναφερθούμε και σε κείνα που υπολειτουργούν!

Το υπουργείο Παιδείας, σε αντίθεση με τη μέχρι τώρα στάση του, οφείλει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα με τρόπο αποτελεσματικό.

Με θεωρίες και "αριστερά ευχολόγια" δε λύνονται τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης».

Σχόλια