Ειδήσεις

Κατεδάφισαν παράπηγμα οι μπουλντόζες στα Χανιά

Εργασίες κατεδάφισης πραγματοποιήθηκαν προχθές σε παράπηγμα που είχε χτιστεί παράνομα στην περιοχή της πλατείας Δευκαλίωνος (Πύλη της Άμμου), στο σημείο όπου βρίσκονταν τα υπόγεια της Σχολής της Κρητικής Χωροφυλακής, επί του Προμαχώνα.

Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι η ανάδειξη των ενετικών τειχών της παλιάς πόλης. Ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας σε δηλώσεις του επισήμανε ότι «αυτή η κατεδάφιση, παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί αρχικά κάποιος να το φανταστεί, αποκαλύπτει τα στοιχεία του προμαχώνα Motsenico, καθώς και των υπόγειων χώρων της Σχολής Χωροφυλακής, που λειτουργούσε επί Κρητικής Πολιτείας. Αυτοί οι χώροι θα αποκατασταθούν και θα αναδειχθεί ο Προμαχώνας. Δυστυχώς, ακόμα παραμένει ένα από τα παραπήγματα, διότι φιλοξενεί κάποιον ένοικο».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μανόλης Κεμεσίδης από την πλευρά του τόνισε ότι η εργολαβία, που έχει ήδη ξεκινήσει, θα συνεχιστεί με την κατεδάφιση κτηρίων που είτε είναι επικίνδυνα, είτε πρέπει να γκρεμιστούν. Ειδικότερα, εργασίες θα πραγματοποιηθούν άμεσα στον επιπρομαχώνα της Αγίας Αικατερίνης, καθώς και επί των οδών Καραολή Δημητρίου και Ποτιέ, όπου βρίσκεται επικίνδυνο κτίσμα.

«Στο σημείο που βρισκόμαστε (Πύλη της Άμμου) θα γίνει μία τομή, προκειμένου να καθαριστεί το σημείο και να εμφανιστούν οι καμάρες, ενώ έχουν ακολουθηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες αναφορικά με τα ετοιμόρροπα», επισήμανε ο κ. Κεμεσίδης.

Σχόλια