default-image

Χωρίς νερό ο Κατσαμπάς

Κρήτη
Χωρίς νερό ο Κατσαμπάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νερό πληρώνουν και νερό δεν έχουν, όπως καταγγέλλουν δεκάδες οικογένειες στις εργατικές κατοικίες του Κατσαμπά που για αρκετές ώρες της ημέρας, όπως λένε, δεν τρέχει ούτε σταγόνα από τις βρύσες των σπιτιών τους. Οικογένειες, που ανάμεσά τους βρίσκονται παιδιά και άνθρωποι με αναπηρίες και σοβαρές ασθενείς, με την έλλειψη νερού να επιβαρύνει ακόμα πιο πολύ την κατάστασή τους και την όλη κατάσταση να παραπέμπει σε χώρες τριτοκοσμικές και σε καμία περίπτωση σε χώρα της Ευρώπης.

Αγανακτισμένοι για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τον τελευταίο ενάμιση μήνα, ζητούν από τους αρμόδιους να δώσουν άμεσα λύση, καθώς η υδροδότησή τους σταματά απροειδοποίητα και εκείνοι όχι μόνο δεν μπορούν να πλυθούν, αλλά ούτε καν να ξεδιψάσουν.

Η πραγματικότητα αυτή είναι σε καθημερινή βάση και μάλιστα σε ώρες αιχμής, όπως για παράδειγμα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το άλλο πρωί, αναγκάζοντάς τους να αφήνουν μισοτελειωμένες τις δουλειές τους. Και όλα αυτά ενώ, όπως σημειώνουν, συνεχίζουν να τους έρχονται λογαριασμοί της ΔΕΥΑΗ και μάλιστα πολλές φορές φουσκωμένοι, παρά το γεγονός ότι μέσα στη βδομάδα έχουν κανονικά νερό 2-3 μέρες και αν...

Καθημερινή ταλαιπωρία

Πολίτες με τους οποίους συνομιλήσαμε για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, ακούγοντας τον πόνο και το μαρτύριό τους, περιέγραψαν με τα πιο μελανά χρώματα την εφιαλτική καθημερινότητά τους χωρίς το βασικό αγαθό - το νερό - με το μαγείρεμα και τις ανάγκες καθαριότητας και υγιεινής να αποτελούν... εν έτει 2015 πολυτέλεια γι' αυτούς!

Ωστόσο, τα αίματα άναψαν όταν την ώρα που κάναμε το ρεπορτάζ συνεργείο της ΔΕΥΑΗ έσπευσε στην περιοχή για τη διευθέτηση ζητήματος σε σχέση με την κλοπή νερού από οικία, με τους αγανακτισμένους κατοίκους να ζητούν εξηγήσεις από τους υπαλλήλους της υπηρεσίας για την ταλαιπωρία που βιώνουν.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Νίκος Φακούρέλης, από την πλευρά του, απαντώντας στις καταγγελίες των πολιτών, τόνισε ότι «μέχρι σήμερα η υπηρεσία μας δεν έχει δεχτεί παράπονα δημοτών από τις εργατικές κατοικίες στην περιοχή του Κατσαμπά. Θα διερευνήσουμε το ζήτημα, ώστε, αν υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης, να δρομολογήσουμε λύσεις».

Μαρία Αντωνογιαννάκη, Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News