default-image

Τραμπ: Αν γίνω πρόεδρος θα διώξω τους Σύρους πρόσφυγες

Κόσμος
Τραμπ: Αν γίνω πρόεδρος θα διώξω τους Σύρους πρόσφυγες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος θα «στείλει πίσω» όλους τους Σύρους πρόσφυγες που θα δεχθούν οι ΗΠΑ.

«Αν κερδίσω θα πάνε πίσω» ανέφερε χαρακτηριστικά. Αυτή ήταν μια αλλαγή πολιτικής, καθώς νωρίτερα αυτόν τον μήνα, είχε δηλώσει στο Fox News, σύμφωνα με τον ιστότοπο του BBC, ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να δεχθούν περισσότερους πρόσφυγες.

«Ακούω ότι θέλουμε να δεχθούμε 200.000 Σύρους. Και μπορεί να είναι -ακούστε, μπορεί να είναι ISIS» πρόσθεσε, περιγράφοντάς τους ως έναν «στρατό 200.000 ανδρών».

Ωστόσο νωρίτερα αυτόν το μήνα απαντώντας σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι ορισμένοι από τους μετανάστες που φτάνουν στην Ευρώπη θα πρέπει να γίνουν δεκτοί στις ΗΠΑ δήλωσε, «Το μισώ αυτό σαν ιδέα, αλλά σε μια ανθρωπιστική βάση, με όλο αυτό που συμβαίνει, πρέπει να το κάνεις».

Ο Τραμπ είχε τότε επιρρίψει την ευθύνη για την κρίση αυτή στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και είχε προσθέσει: «Είναι σαν να ζεις στην κόλαση στη Συρία. Αυτοί ζουν στην κόλαση».

Ο Τραμπ πρόσθεσε εξάλλου κατά την ομιλία του στο Κιν, ότι από τη στιγμή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μείωσε τα επίπεδα των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, οι δυνάμεις των ανταρτών τους έχουν κατατροπώσει όλους.

Υπενθύμισε εξάλλου ότι ο ίδιος ήταν αντίθετος στον πόλεμο στο Ιράκ από τη στιγμή που άρχισε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News