default-image

Συνάντηση Παπανδρέου-Γκουτιέρες για το προσφυγικό

Ελλάδα
Συνάντηση Παπανδρέου-Γκουτιέρες για το προσφυγικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες, είχε την Τρίτη ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, με το ζήτημα των προσφύγων να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για το ζήτημα των προσφύγων στην ευρύτερη περιοχή (Μέση Ανατολή, Ελλάδα κλπ), χαρακτηρίζοντάς το παγκόσμιο πρόβλημα, ενώ εκτίμησαν πως σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, για την αντιμετώπισή του απαιτείται μια συνεκτική πολιτική εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με επαρκή χρηματοδότηση.

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε την πρότασή του για παροχή εκ μέρους της Ε.Ε. Ευρωπαϊκού Ασύλου.

Οι κ.κ. Παπανδρέου και Γκουτιέρες συζήτησαν και για τη μεταναστευτική πολιτική στην Ευρώπη, την Ελλάδα και την Πορτογαλία.

Από την πλευρά του ο κ. Γκουτέρες ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για την απόφασή του να επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα την περιοχή μας, προκειμένου να έχει συνομιλίες με όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες για το εντεινόμενο την τελευταία περίοδο θέμα των προσφύγων.

Με την ευκαιρία της συνάντησής τους, οι δύο άνδρες συζήτησαν και για την ευρωπαϊκή πολιτική σχετικά με τις χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα προσαρμογής, με έμφαση στην Ελλάδα και την Πορτογαλία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News