default-image

Αγ. Νικόλαος: Αποθήκη για 15 χρόνια το υπό κατασκευή κλειστό

Κρήτη
Αγ. Νικόλαος: Αποθήκη για 15 χρόνια το υπό κατασκευή κλειστό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πρέπει να γίνει απολύτως σαφές, ότι οι δημοτικές Αρχές έχουν συνέχεια και δε δύναται να απαξιώνονται έργα που στο μήκος του χρόνου, θα αποτελέσουν "βραχνά", για την επόμενη αρχή!», στην καταγγελία αυτή προχώρησε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δήμο, παρουσία υπηρεσιακών στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας, καθώς και εκπροσώπων της κοινοπραξίας που είχε αναλάβει την εργολαβία για την ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου τύπου "Τ10" σε παρελθόντα χρόνο.

«Δυστυχώς» όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, «συζητήσαμε σήμερα για ένα σοβαρό έργο αθλητισμού, η εικόνα του οποίου δεν είναι ιδιαίτερα ευοίωνη, δεδομένου ότι πρόκειται για έργο το οποίο δημοπρατήθηκε το 2.003 (η σύμβαση υπεγράφη το 2.000) με προδιαγραφές της δεκαετίας του ΄90. Κατά συνέπεια υπάρχει σοβαρός προβληματισμός για την ολοκλήρωση του, αφού τα υλικά για την κατασκευή του δεν υπάρχουν πλέον στην αγορά, άρα θα πρέπει να αντικατασταθούν με νέα, και ενδεχομένως απαιτούνται αλλαγές, στο μηχανολογικό κομμάτι του έργου», τόνισε.

«Επιπλέον», όπως έκανε γνωστό «στον αρχικό εξοπλισμό του "Τ10", δεν προβλεπόταν κλιματισμός, γεγονός αυτονόητο για τους σημερινούς αθλητικούς χώρους».

Ο κ. Ζερβός πρόσθεσε πως «βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο κομβικό σημείο, και όπως γίνεται αντιληπτό το θέμα αυτό θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., με πιθανότερη προς εισήγηση πρόταση το κλείσιμο της εργολαβίας, την εκ νέου δημοπράτηση και συμπλήρωση των υποδομών με βάση νέα μελέτη που θα συνταχθεί από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου».

Εξέφρασε την πικρία του για την μη ολοκλήρωση ενός έργου πνοής για τον Άγιο Νικόλαο, που ξεκίνησε την περίοδο της προηγούμενης θητείας του και που απαξιώθηκε όπως επανέλαβε από τις προηγούμενες δημοτικές Αρχές, αποτελώντας για μια δεκαπενταετία "αποθήκη οικοδομικών υλικών".

«Πρόκειται για ένα έργο της τάξεως των 2,5 εκατ. Ευρώ», επεσήμανε, για το οποίο σήμερα απαιτείται συμπληρωματική σύμβαση, «ώστε με τις τιμές που είχαν δοθεί κατά το παρελθόν για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του έργου με τη σημερινή προσθήκη νέων υλικών, καθώς και συμπληρωματικού ποσού, παρά τις προσπάθειες που αναμένεται να αναληφθούν, πιθανότατα θα τεθούν επιπλέον ζητήματα για την αποπληρωμή του, από την αρμόδια επίτροπο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News