default-image

Ξεκίνησε τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία η Μόσχα

Κόσμος
Ξεκίνησε τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία η Μόσχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις πρώτες της αεροπορικές επιδρομές στην Συρία πραγματοποίησε η Μόσχα, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. «Η εμπλοκή μας είναι προσωρινή» υπσστηρίζει από την πλευρά του ο Πούτιν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν κοντά στην πόλη Χομς, εναντίον αντιπάλων του προέδρου Άσαντ, αλλά δεν φαίνεται να είχαν στόχο το Ισλαμικό κράτος, ενώ η Ουάσινγκτον είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με όσα δηλώνουν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το ethnos.gr, έγινε γνωστό ότι η ρωσική άνω βουλή έδωσε το «πράσινο φως» για τις επιχειρήσεις, ενώ υπήρξαν αναφορές ότι ο ίδιος ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ Άσαντ ήταν εκείνος που ζήτησε επισήμως βοήθεια από την Μόσχα.

Παράλληλα, τo υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η πολεμική αεροπορία της χώρας ξεκίνησε τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, στοχοθετώντας στρατιωτικό εξοπλισμό, εγκαταστάσεις τηλεπικοινωνιών, αποθήκες όπλων, πυρομαχικών και καυσίμων, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Σε συμφωνία με την απόφαση του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν, η ρωσική πολεμική αεροπορία ξεκίνησε σήμερα "χειρουργικής ακριβείας" αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στην επικράτεια της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας» γνωστοποίησε ο στρατηγός Ιγκόρ Κονατσένκοφ, εκπρόσωπος Tύπου του υπουργείου Άμυνας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Την ίδια ώρα μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Συρίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι η ρωσική πολεμική αεροπορία, σε συνεργασία με τις συριακές ένοπλες δυνάμεις, πραγματοποίησαν τους πρώτους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον «θέσεων των τρομοκρατών» που βρίσκονται σε τρεις επαρχίες της Συρίας.

«Τα ρωσικά και συριακά μαχητικά διεξήγαγαν σήμερα πολλές επιδρομές εναντίον θέσεων των τρομοκρατών στη Χάμα, τη Χομς και τη Λαττάκεια» στο βορειοδυτικό και κεντρικό τμήμα της χώρας, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, μαίνεται εδώ και τέσσερα χρόνια, με ένοπλες ομάδες-μεταξύ των οποίων και οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους- να μάχονται για την ανατροπή του Άσαντ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News