default-image

ΕΛΜΕ Ηρακλείου για το θέμα της απαλλαγής των Θρησκευτικών

Ελλάδα
ΕΛΜΕ Ηρακλείου για το θέμα της απαλλαγής των Θρησκευτικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο θέμα που προέκυψε με την απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία και του τρόπου με τον οποίο αυτή θα γίνει, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου:

1. Συντάσσεται με την πρόταση των Εκπαιδευτικών της Συνεδρίων στα οποία προτάθηκε για το μάθημα των θρησκευτικών να έχει τη μορφή θρησκειολογίας και όχι διδασκαλίας συγκεκριμένου δόγματος, κάτι που δεν θα προσβάλει καμία θρησκευτική πεποίθηση και άρα δεν θα δημιουργεί κανένα λόγο απαλλαγής κάποιου μαθητή από το μάθημα.

2. Ζητάμε στην παρούσα φάση και μέχρι την αλλαγή της μορφής του μαθήματος, οι μαθητές που απαλλάσσονται αφενός να μην υποχρεώνονται σε δήλωση "θρησκευτικών φρονημάτων" αφετέρου να απασχολούνται από τους συναδέλφους θεολόγους σε παρεμφερές αντικείμενο του μαθήματος.

3. Το συγκεκριμένο ζήτημα "ανοίγει" σε μια περίοδο οικονομικών περικοπών και συρρίκνωσης της Εκπαίδευσης και αυτός θεωρούμε ότι είναι ο ουσιαστικός ρόλος που έρχεται να εξυπηρετήσει, με την μείωση των συναδέλφων θεολόγων στα σχολεία.

4. Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου υπερασπίζεται και υποστηρίζει τα εργασιακά δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας των συναδέλφων θεολόγων όπως και κάθε άλλης ειδικότητας του Δημόσιου Σχολείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News