Ειδήσεις

Έργα βελτίωσης οδοποιίας και ανάδειξης μνημείων στο Μαλεβίζι

Τη σύμβαση του έργου βελτίωσης του δρόμου από το Λουτράκι προς τη διασταύρωση με τον δρόμο του Ι.Ν. Παναγίας Καβαλαράς Κορφών, προϋπολογισμού 90.000 ευρώ, υπέγραψε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, με το έργο αυτό αναβαθμίζεται αισθητικά αλλά και λειτουργικά το οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής, βελτιώνεται η πρόσβαση στο σημαντικό μνημείο του Ι.Ν. Παναγίας Καβαλαράς, εξασφαλίζονται καλύτερες συνθήκες πολιτικής προστασίας αλλά και ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής σε μια αγροτική περιοχή του Μαλεβιζίου.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι οι 6 μήνες και στις εργασίες περιλαμβάνεται η τσιμεντόστρωση με την τοποθέτηση δομικού πλέγματος δρόμου μήκους 1 χιλιομέτρου και πλάτους 3 μέτρων περίπου, οι καθαρισμοί και οι διαμορφώσεις των τάφρων της οδού.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε πως «η αγροτική οδοποιία και η ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων του τόπου μας είναι τομείς που έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο Μαλεβίζι. Έχουμε άλλωστε υποχρέωση ως δημοτική Αρχή να εξασφαλίσουμε τόσο την ασφαλή και άνετη πρόσβαση στις αγροτικές περιουσίες, υποστηρίζοντας έτσι ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, αλλά και να καθιστούμε τα σημαντικά μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς εύκολα επισκέψιμα σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, όμως, με το έργο αυτό αναβαθμίζουμε και τις συνθήκες πολιτικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής αφού η πρόσβαση καθίσταται ευκολότερη και ταχύτερη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την πολύτιμη βοήθειά του, τον εντεταλμένο σύμβουλο της Περιφέρειας Κρήτης Κώστα Φασουλάκη, τους αντιδημάρχους Άρη Σαλούστρο και Γιώργο Βαλτζάκη, το δημοτικό σύμβουλο Μανώλη Παπαδομανωλάκη, καθώς και όλα τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, για το άψογο αποτέλεσμα που και σε αυτό το έργο κατάφεραν».

Σχόλια