Ειδήσεις

Προπηλακίστηκαν Βαλαβάνη και Ήσυχος στην Οδησσό

Προπηλακίστηκαν από ομάδα της ουκρανικής οργάνωσης «Δεξιός Τομέας» σήμερα τα μέλη ελληνικής αποστολής στην Οδησσό, που πραγματοποιούσαν επαφές με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας και την ΜΚΟ των Εθνικών Μειονοτήτων της Μαύρης Θάλασσας.

Ανάμεσα στην ελληνική αποστολή βρίσκονται και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια βαλαβάνη, ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας Βασίλης Χατζηλάμπρου και ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου.

Η Νάντια Βαλαβάνη, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, κατήγγειλε ότι μέλη της ακροδεξιάς ουκρανικής οργάνωσης τους ακολουθούσαν συνεχώς, ζητώντας τους «εξηγήσεις» για ποιο λόγο βρίσκονται στην Οδησσό, προσθέτοντας πως «οι ακροδεξιοί μας έλεγαν ότι είμαστε εχθροί της Ουκρανίας».

Έτσι, τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε ένα εστιατόριο για να ξεφύγουν από τα ακροδεξιά στοιχεία και ζήτησαν τη βοήθεια του προξενείου και της ουκρανικής αστυνομίας.

Όπως ανέφερε η κ. Βαλαβάνη, είναι η πρώτη φορά που ξένη αντιπροσωπεία ουσιαστικά προπηλακίζεται από ακροδεξιά στοιχεία στην Οδησσό.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί η συνάντηση με μέλη της ομογένειας και έτσι οι πρώην υπουργοί θα επιστρέψουν αύριο στην Ελλάδα.

(φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια