default-image

Αβραμόπουλος: "Το προσφυγικό χρειάζεται παγκόσμια απάντηση"

Ελλάδα
Αβραμόπουλος: "Το προσφυγικό χρειάζεται παγκόσμια απάντηση"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια πρόκληση που χρειάζεται παγκόσμια απάντηση χαρακτήρισε την προσφυγική κρίση ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος σε σημερινή συνέντευξή του στον σταθμό BBC radio 4, προσθέτοντας πως «ο καθένας έχει συνειδητοποιήσει ότι όλες οι χώρες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

«Οι ΗΠΑ έχουν ανταποκριθεί θετικά και θα υποδεχθούν 100.000 πρόσφυγες τα επόμενα δυο χρόνια, 10.000 Σύριους φέτος. Το ίδιο ο Καναδάς και η Αυστραλία», σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος, τονίζοντας πως «το μεταναστευτικό έχει γίνει το πιο σημαντικό ζήτημα, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο».

Σε ό,τι αφορά τη Σύνοδο Κορυφής, που θα γίνει στη Μάλτα, τον ερχόμενο Νοέμβρη, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε πως «για πρώτη φορά, θα βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι οι ηγέτες των χωρών προέλευσης, διέλευσης και προορισμού. Έχει φτάσει η στιγμή που θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

«Οι μεταναστευτικές ροές δεν θα σταματήσουν όσο η περιοχή συνεχίζει να φλέγεται», σημειώνοντας πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση προβαίνει σε κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην περιοχή», υποστήριξε ο επίτροπος Μετανάστευσης καταλήγοντας «πιστέψτε με, καμία θάλασσα, κανένας τοίχος και κανένας φράχτης δεν θα σταματήσει αυτούς τους ανθρώπους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News