Ειδήσεις

Σε συνέδριο για την ηλεκτρική ενέργεια Περιφέρεια και ΤΕΙ

Σημαντικές παρουσιάσεις από τους εκπαιδευτικούς του ΤΕΙ Κρήτης, αλλά και πολύτιμες εμπειρίες που θα συμβάλουν στην άρτια διοργάνωση του επόμενου συνεδρίου "DEMSEE 2016" -αφορά τον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας- που θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη, αποκόμισαν οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης και του ΤΕΙ που συμμετείχαν στο 10ο Διεθνές Συνέδριο DEMSEE 2015 που διεξήχθη στην Ουγγαρία.

Στο συνέδριο, που θεωρείται ως ένα από τα πλέον εξειδικευμένα και σημαντικά του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας, συμμετείχαν φορείς, εταιρείες, ακαδημαϊκοί και εμπειρογνώμονες διεθνούς κύρους, με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και την παροχή δυνατοτήτων δικτύωσης και διασύνδεσης του έργου των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων με την πρακτική εμπειρία των επαγγελματιών.

Η Κρήτη, λόγω της θέσης της και των γενικότερων εξελίξεων στον τομέα της ενέργειας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, μαγνητίζει το ενδιαφέρον επιστημόνων και φορέων απ' όλο τον κόσμο, καθώς έχουν προστεθεί στο 11ο συνέδριο το 2016 δύο επιπλέον θεματικές ενότητες με θέματα "Ενέργεια & Περιβάλλον" και "Ο ρόλος της Κρήτης ως σημαντικός ενεργειακός κόμβος της ανατολικής Μεσογείου".

Η αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Βιομηχανίας Βιργινία Μανασάκη-Ταβερναράκη, που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Κρήτης στο συνέδριο, σε δηλώσεις της τόνισε πως «διαπιστώσαμε για μια ακόμα φορά το κύρος, την πρόοδο αλλά και την αναγνώριση που έχει το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης στο εξωτερικό, σε θέματα ενέργειας. Νιώσαμε πραγματικά υπερήφανοι για τον τόπο μας και το επιστημονικό δυναμικό που διαθέτουμε και αυτό το μήνυμα νομίζω ότι πρέπει να περάσει σε όλους: Η πατρίδα μας, και ειδικότερα η Κρήτη μπορεί ακόμα και προσφέρει πολλά στη διεθνή κοινότητα. Είμαι σίγουρη ότι και στο επόμενο συνέδριο, που θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στην Κρήτη, θα εντυπωσιάσουμε τους εταίρους μας απ' όλο τον κόσμο με τα επιστημονικά επιτεύγματα αλλά και την προετοιμασία που κάνουμε ως Περιφέρεια Κρήτης, με στόχο να ανταποκριθούμε στις προσκλήσεις του μέλλοντος στον εξαιρετικά σημαντικό τομέα της ενέργειας».

Εκτός από την αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Βιργινία Μανασάκη-Ταβερναράκη, στο συνέδριο συμμετείχαν οι καθηγητές του ΤΕΙ Κρήτης κ.κ. Φώτης Μαυροματάκης, Κυριάκος Σιδεράκης και Μανώλης Καραπιδάκης, που μετέχουν στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου "DEMSEE 2016", όπως και ο καθηγητής κ. Θαλής Παπάζογλου, ο οποίος είχε αναλάβει την πρωτοβουλία δημιουργίας του συνεδρίου πριν από 10 χρόνια.

Σχόλια