default-image

Τζάκρη:"Νέος επενδυτικός νόμος και μείωση κόστους ενέργειας"

Οικονομία
Τζάκρη:"Νέος επενδυτικός νόμος και μείωση κόστους ενέργειας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα είχε σήμερα η υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδια για τη βιομηχανία, Θεοδώρα Τζάκρη, όπου στο επίκεντρο των συζητήσεών τους τέθηκαν οι προτεραιότητες του υπουργείου και η προετοιμασία του νέου αναπτυξιακού νόμου.

Παράλληλα, στην κορυφή της λίστας των θεμάτων, που πρόκειται να αντιμετωπιστούν, βρίσκεται επίσης η μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας για τη βιομηχανία και η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων σε τέσσερις νέους κλάδους δραστηριότητας.

Σύμφωνα με την κ. Τζάκρη, η μείωση του ενεργειακού κόστους θα επιτευχθεί με την εφαρμογή του μέτρου της διακοψιμότητας που θα προχωρήσει άμεσα με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της διοίκησης της ΔΕΗ.

Το μέτρο προβλέπει τη μείωση των τιμολογίων ρεύματος για τη βιομηχανία με αντάλλαγμα τον περιορισμό της τροφοδοσίας σε περιόδους αιχμής.

Αναφορικά για την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης, ως βάση της παρέμβασης θα χρησιμοποιηθεί ο νόμος του 2014 και θα προχωρήσει το συντομότερο η έκδοση της δευτερογενούς νομοθεσίας που εκκρεμούν.

Παράλληλα, οι κλάδοι που έχουν επιλεγεί με κριτήριο τη συμμετοχή τους στο ΑΕΠ είναι ορυκτά, τρόφιμα, εστίαση και τουρισμός, ενώ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τεχνικός σύμβουλος της κυβέρνησης θα είναι η Παγκόσμια Τράπεζα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News