Ειδήσεις

Θετικά μηνύματα από τουριστική έκθεση στο Παρίσι

Ιδιαίτερα αισιόδοξα και προς θετική κατεύθυνση κρίνονται τα μηνύματα και την επόμενη σεζόν για την Κρήτη - και γενικότερα για την Ελλάδα - που έρχονται από την τουριστική έκθεση "TOP RESA IFTM" που πραγματοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου στο Παρίσι και στην οποία συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης στοχεύοντας στη μέγιστη προβολή του νησιού.

Στην έκθεση βρίσκεται η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά η οποία έχει συναντήσεις με κορυφαίους παράγοντες του τουρισμού στο περίπτερο του ΕΟΤ, ενώ στον ίδιο εκθεσιακό χώρο, Porte de Versailles, την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπεί ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, που με τη σειρά του είχε συναντήσεις με την κ. Κουντουρά και εκπροσώπους διεθνών τουριστικών οργανισμών αλλά και των ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Βαμιεδάκη, τα μηνύματα που έρχονται από την έκθεση κρίνονται θετικά και την επόμενη σεζόν για την Κρήτη και γενικότερα για τη χώρα μας, όπως και φέτος, αλλά και το 2014, οπότε και το τουριστικό ρεύμα ήταν αυξημένο από τη Γαλλία προς το νησί μας. Μάλιστα είναι αξιοσημείωτο - σύμφωνα με επίσημα στοιχεία - πως ο ρυθμός των αφίξεων από τη Γαλλία παρουσιάζει την τελευταία διετία εντυπωσιακή αύξηση, με την αγορά να έχει ανέβει στην τρίτη θέση στην κατάταξη των σημαντικότερων χωρών προέλευσης τουριστών. Πέρυσι οι αφίξεις από τη Γαλλία εμφάνισαν αύξηση 27% και οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 24,7% σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ.

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου τον περασμένο Ιούλιο σημειώθηκε αύξηση των αφίξεων από τη Γαλλία κατά 11,5% και τον Αύγουστο15,4%, ενώ εκτιμάται πως ο αριθμός των αφίξεων από τη Γαλλία θα ανέβει ακόμη περισσότερο την προσεχή σεζόν.

«Η γαλλική αγορά παρουσίασε μια πολύ μεγάλη δυναμική φέτος το καλοκαίρι, η οποία αποτυπώθηκε σε διψήφια ποσοστά αύξησης των αφίξεων στο νησί μας. Η αύξηση αυτή οφείλεται εν μέρει στην αναταραχή που υπήρξε στη Βόρεια Αφρική, παραδοσιακό προορισμό των Γάλλων, αλλά και στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα καθιερώνεται στη συνείδησή τους ως ένα ασφαλής, ποιοτικός και ανταγωνιστικός προορισμός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαμιεδάκης και πρόσθεσε: «Βλέπουμε με χαρά ότι τόσο τα τουριστικά πρακτορεία, αλλά και οι αεροπορικές εταιρείες παρουσιάζουν ιδιαίτερα φιλόδοξο προγραμματισμό για το 2016, πράγμα που σημαίνει ότι, εκτός απροόπτου, η αυξημένη ροή επισκεπτών θα διατηρηθεί».

Σχόλια