default-image

Μ. Πυργιώτη: "Το παζλ στη διεκδίκηση της Ν.Δ." (Ηχητικό)

Ελλάδα
Μ. Πυργιώτη: "Το παζλ στη διεκδίκηση της Ν.Δ." (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις ή τέσσερις θα είναι οι υποψήφιοι για την αρχηγία στη Ν.Δ., μέχρι την Παρασκευή, εκτίμησε σε συνέντευξή της στο Ράδιο 9,84 και τον Γ. Σαχίνη η δημοσιογράφος Μ. Πυργιώτη, περιγράφοντας παράλληλα και την ιδιαίτερη ανθρωπογεωγραφία του κόμματος.

Η κ. Πυργιώτη ανέφερε ότι η περίοδος που διανύει η Ν.Δ. είναι χαρακτηριστική των συνθηκών που επικρατούν στο εσωτερικό της λόγω των πολλών υποψηφιοτήτων για την αρχηγία του κόμματος.

Παράλληλα, υπογράμμισε τις «τέσσερις σοβαρές», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, υποψηφιότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Άδωνη Γεωργιάδη.

Αναφορικά με τον κ Μεϊμαράκη έκανε λόγο για διχασμό στο επιτελείο του, για το ότι δημιούργησε νευρικότητα και μια αίσθηση μη σίγουρης υποψηφιότητας από πλευράς του, με δεδομένο ότι υπήρξε ένας αρχηγός που δεν επέλεξε ο κόσμος, παρότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενοποίησης του χώρου προς κεντροδεξιά κατεύθυνση.

Για τον Απόστολο Τζιτζικώστα, υπογράμμισε ότι είναι ένας πολιτικός ο οποίος έχει κοινωνικό ρεύμα καθώς επίσης «έχει αναδείξει ένα ηγετικό χαρακτηριστικό της αντίδρασης στην επιλογή περιφερειάρχη Μακεδονίας, κόντρα στην τότε ηγεσία Σαμαρά, που του βγήκε», όμως το συνταγματικό κώλυμα αδυναμίας εκλογής στη Βουλή έως το 2019 «είναι στην ουσία ανυπέρβλητο», καθώς «τυχόν δυαρχία θα δημιουργήσει άλλα σοβαρά θέματα στη Ν.Δ.».

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Μ. Πυργιώτη τόνισε ότι έχει «καθαρή, έντιμη, σοβαρότατη τοποθέτηση» προσθέτοντας ότι «συγκινεί» την ανώτερη μορφωτική τάξη και μία πιο νεοφιλελεύθερη γενιά, που όμως δεν είναι πλειοψηφική στη Ν.Δ.

Στην ερώτηση αν μπορεί η Ν.Δ. να ανοιχτεί προς το κέντρο, σημείωσε ότι «η Ν.Δ. είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένη να λειτουργήσει κεντρώα», μια και λίγο πιο αριστερά της στο κέντρο πλέον βρίσκονται ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, ενώ δεξιά η Χρυσή Αυγή και οι ΑΝ.ΕΛ.

Τέλος, υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα εξακολουθεί να υπάρχει νεποτισμός και ανέφερε ότι ο Αντώνης Σαμαράς υπήρξε «καλός πρωθυπουργός, αλλά κακός πρόεδρος, σημειώνοντας ότι στη Ν.Δ. έχει την απόλυτη επιρροή η «καραμανλική σχολή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News