Ειδήσεις

Το Σάββατο ορκίζονται οι "300" της νέας βουλής

To ερχόμενο Σάββατο 3 Οκτωβρίου, αφού θα έχει επιστρέψει και ο πρωθυπουργός από τις ΗΠΑ,  θα πραγματοποιηθεί   η ορκωμοσία των 300 βουλευτών που ανέδειξαν οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Οι 300 βουλευτές, θα ορκιστούν το Σάββατο είτε με θρησκευτικό, είτε με πολιτικό όρκο, ανάλογα με το τι θα επιλέξει ο καθένας.

Μετά το πέρας της διαδικασίας θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφασίσει τη συνολική πρόταση σχετικά με τη σύνθεση του προεδρείου της Βουλής.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη προτείνει για πρόεδρο της Βουλής τον Νίκο Βούτση, ενώ για τη θέση του α' αντιπροέδρου προορίζει τον Τάσο Κουράκη. Από την πλευρά της ΝΔ θέση αντιπροέδρου διεκδικεί ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στις 11:00, θα εκλεγεί μετά από μυστική ψηφοφορία ο νέος πρόεδρος της Βουλής και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την εκλογή των λοιπών μελών του προεδρείου.

Οι προγραμματικές δηλώσεις θα αρχίσουν τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης αναμένεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου.

Οπως γράφει και το real.gr, ο πρωθυπουργός, πριν αναχωρήσει για την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, ζήτησε από τους υπουργούς τα σημειώματα με τις εισηγήσεις τους και τα χρονοδιαγράμματά τους για τους τομείς που έχουν αναλάβει. Μάλιστα, υπεύθυνος για τη συλλογή των σημειωμάτων είναι ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σχόλια