Ειδήσεις

Ημερίδα από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Μια σημαντική ημερίδα με τίτλο "Destination Branding και Travel Journalism #CreteTrove", που αποτελεί και το κεντρικό θέμα του #CreteRetreat2015 που διοργανώνει στο Ηράκλειο της Κρήτης το "Advanced Media Institute", για λογαριασμό του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (ΜΠΣ) "Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία" του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου.

Ο καινοτόμος θεσμός του ΜΠΣ "Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία" του ΑΠΚΥ, #retreat - δηλαδή η ετήσια συνάντηση φοιτητών, αποφοίτων και διδασκόντων που σηματοδοτεί την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς - με πολλούς επίσημους προσκεκλημένους και καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, αναδεικνύει φέτος τα τέταρτά του γενέθλια από μεθαύριο Παρασκευή 2 έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο "Astoria Capsis", στο κέντρο του Ηρακλείου, με πολύ destination branding & travel journalism.

Σκοπός του είναι να φανταστούμε όλοι μαζί πώς είναι να αναδεικνύουμε έναν τόπο στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και να ζήσουμε παράλληλα για τρεις μέρες σαν Κρητικοί με γεύσεις και εικόνες της πόλης του Ηρακλείου.

Ομιλίες

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της ημερίδας με θέμα "Destination branding & Travel Journalism #CreteTrove", που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο "Capsis Astoria", θα συμμετέχουν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας (ΕΕΤΕΠ) Αντώνης Δημητρίου, ο ειδικός σε θέματα destination branding Παναγιώτης Παπουτσάκης και η δημοσιογράφος Σίσσυ Παπαδογιάννη.

Στη συζήτηση θα παρέμβει ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης και θα συντονίζει ο επικοινωνιολόγος Βασίλης Μουρδουκούτας.

Ο τουρισμός

Με το "Destination Branding και Travel Journalism" παρέχεται στους συμμετέχοντες η δυνατότητα να κατανοήσουν δύο μείζονες τομείς της σύγχρονης επικοινωνίας και δημοσιογραφίας, οι οποίοι σχετίζονται άμεσα με τη σημαντικότερη ελληνική και κυπριακή "βιομηχανία", που είναι ο τουρισμός. Αλλά και με την εικόνα, ταυτότητα, απήχηση και ισχύ (soft power) της χώρας στο διεθνές περιβάλλον.

Το "#CreteRetreat2015" θα εστιάσει στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Κρήτης ως brand, αλλά και κυρίως ως τόπου με ιδιαίτερη ταυτότητα, εικόνα και φυσιογνωμία στην εποχή της παγκοσμιοποίησης μέσα από πέντε βιωματικά εργαστήρια, όπου συμμετέχουν επιστήμονες και εμπειρογνώμονες, καθώς και μία ημερίδα/συζήτηση με τους ειδικούς του κλάδου και τους κοινωνικούς εταίρους.

Εργαστήρια

Τα βιωματικά εργαστήρια θα κατευθύνουν οι Κατερίνα Διαμαντάκη-επικοινωνιολόγος, διδάσκουσα ΑΠΚΥ, Λήδα Τσενέ-επικοινωνιολόγος, διδάσκουσα ΑΠΚΥ, Μπέττυ Τσακαρέστου-επ. καθηγήτριας στο Πάντειο Παν/μιο, Βασίλης Μουρδουκούτας-επικοινωνιολόγος, διδάσκων ΑΠΚΥ, Σοφία Νικολαΐδου-συγγραφέας, Παναγιώτης Θεμιστοκλέους-βιβλιοθηκονόμος ΑΠΚΥ, Νίκος Σμυρναίος-διδάσκων ΑΠΚΥ και Παν/μίου Τουλούζης, Βάλια Καϊμάκη-δημοσιογράφος, διδάσκουσα ΑΠΚΥ, και Αθανάσιος Σαμαράς-επικοινωνιολόγος, διδάσκων ΑΠΚΥ και ΠΑ.ΠΕΙ.

Το "#CreteRetreat2015" υπόσχεται να είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία, γιατί μέσα και έξω από τις αίθουσες όλα θα είναι Κρήτη! Για live σύνδεση και όλες τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης, μπορείτε να μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα του #CreteRetreat2015 http://tinyurl.com/creteretreat2015.

Σχόλια