Ειδήσεις

Βαριές "καμπάνες" στους διακινητές μεταναστών

Βαριές "καμπάνες" επέβαλε χθες η Δικαιοσύνη στους περισσότερους από τους "διακινητές" των δεκάδων μεταναστών που βρέθηκαν στοιβαγμένοι σε φορτηγά αυτοκίνητα στην περιοχή του Τσούτσουρα το Μάιο του 2014.

Στους τρεις από αυτούς επιβλήθηκε η ανώτερη ποινή φυλάκισης, που είναι 25 έτη. Οι δύο οδηγοί δέχτηκαν το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 χρόνια, ενώ δύο από τους κατηγορούμενους αθωώθηκαν.

Αξίζει να τονιστεί ότι εξέπεσε η κατηγορία απ' όλους της εγκληματικής οργάνωσης. Υπενθυμίζεται πως είχε στηθεί από τις αστυνομικές Αρχές μπλόκο στα δύο φορτηγά, στα οποία εντοπίστηκαν στοιβαγμένοι οι μετανάστες, ανάμεσά τους 15 παιδιά.

Τα δύο φορτηγά κατευθύνονταν νότια του Ηρακλείου με σκοπό, σύμφωνα με το σχέδιο των "διακινητών", να μεταφέρουν τους μετανάστες από Πακιστάν, Συρία και Μπαγκλαντές σε θαλάσσια περιοχή, και από εκεί πλοίο να τους παραλάβει και να τους μεταφέρει πιθανότατα στην Ιταλία.

Δυνάμεις των ΤΑΕ αλλά και αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου είχαν σπεύσει στο σημείο που είχαν ακινητοποιηθεί τα φορτηγά, συνέλαβαν τους δύο Ηρακλειώτες οδηγούς των οχημάτων και τους οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου.

Το τίμημα που ζητούσαν από τους μετανάστες ήταν περίπου 1.000-1.500 ευρώ.

Σχόλια