Ειδήσεις

Τσίπρας: Οι ΗΠΑ μας βοήθησαν στη διαπραγμάτευση

Οι ΗΠΑ βοήθησαν την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της επτάμηνης διαπραγμάτευσης, παραδέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο προξενείο της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη, παρουσία πλήθους εκλεγμένων εκπροσώπων ομογενειακών οργανώσεων.

«Σ? αυτήν τη δύσκολη στιγμή της διαπραγμάτευσης θα πρέπει να ομολογήσω ότι είχαμε μια ανοικτή επικοινωνία και συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ όπου βρήκαμε πολύ πιο ευήκοα ώτα από ότι βρήκαμε στις Βρυξέλλες στην ανάγκη να υπάρξει μια δίκαιη διευθέτηση της κρίσης με την αναγκαία απομείωση του χρέους», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην απομείωση του χρέους, τόνισε: «Αυτή η μάχη δεν έχει τελειώσει. Αυτή τη μάχη πρέπει να την δώσουμε ενωμένοι με όλες τις δυνάμεις μας μέσα στην Ελλάδα και έξω από την χώρα. Και γι' αυτό αξιοποιώ την παρουσία μου εδώ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προκειμένου να διακηρύξω τη μεγάλη σημασία που έχει για την Ελλάδα η δυνατότητα μιας κρίσιμης διευθέτησης του χρέους και να αναζητήσω συμμαχίες και διεθνή στηρίγματα» 

Σχόλια