Ειδήσεις

Ομιλίες για τον εορτασμό του "Διεθνούς Έτους Φωτός 2015"

Για τον εορτασμό του "Διεθνούς Έτους Φωτός 2015" το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του ΙΤΕ και ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνουν σειρά ομιλιών που απευθύνονται προς το ευρύ κοινό.


Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίουθα μιλήσει ο επίκουρος καθηγητής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Συνεργαζόμενος Ερευνητής του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του ΙΤΕ, Κώστας Τάσσης.


Ο τίτλος της ομιλίας είναι: "Το αρχέγονο φως και τα μυστικά της γέννησης του σύμπαντος", όπου θα περιγράψει πως οι αστρονόμοι προσπαθούν να αποσπάσουν και το τελευταίο ίχνος πληροφορίας για τις πρώτες στιγμές της γέννησης του Σύμπαντος από το παλαιότερο φως που υπάρχει στο Σύμπαν, την μικροκυματική ακτινοβολία υποβάθρου, τη γνωστή "στάχτη" της μεγάλης έκρηξης.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 8 το βράδυ.Παράλληλα στον ίδιο χώρο συνεχίζεται η Έκθεση ΑστροΦωτογραφίας "Εξώκοσμο φως: Το ορατό σύμπαν μέσα από τα τηλεσκόπια και τις κάμερες του Αστεροσκοπείου Σκίνακα", έως τις 9 Οκτωβρίου.


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ

Σχόλια