default-image

Επίσκεψη Γεωργιανής προξένου στο Δήμο Αγ. Νικολάου

Κρήτη
Επίσκεψη Γεωργιανής προξένου στο Δήμο Αγ. Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα είμαστε σε διαρκή επαφή με την Γεωργιανή κοινότητα, ούτως ώστε η ενότητα που επιθυμούμε και εκπορεύεται μέσα από την αρχή της διαφορετικότητας που σέβεται την ιδιαίτερη φυσιογνωμία κάθε χώρας και κάθε περιοχής να γίνεται με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο, προς όφελος της ίδιας της κοινωνίας!», στην παραπάνω δήλωση προχώρησε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την επίσκεψη της κ. Νana Chabrava - προξένου της Γεωργίας στην Ελλάδα, στο Δήμο Αγίου Νικολάου.

Όπως έγινε γνωστό η κ.Chabrava, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, προκειμένου να συναντηθεί αφενός με τον δήμαρχο κ. Αντώνη Ζερβό και να του εκφράσει τις ευχαριστίες της, ως εκπροσώπου του Ελληνικού προξενείου, δεδομένου ότι στην προηγούμενη θητεία του (2.000), συνέδραμε στη δημιουργία και λειτουργία Γεωργιανού Σχολείου στην πόλη και αφετέρου να συναντηθεί με εκπροσώπους της Γεωργιανής κοινότητας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες-άπτονται των αρμοδιοτήτων του προξενείου και να βοηθήσει στην επίλυση τους.

Ερωτώμενος σχετικά με τη λειτουργία του Γεωργιανού σχολείου στον Άγιο Νικόλαο σε παρελθόντα χρόνο, ο κ. Ζερβός, δήλωσε ότι βούληση του ίδιου όσο και της Δημοτικής αρχής εκείνη την εποχή, ήταν η ενίσχυση της συγκεκριμένης κοινότητας, ώστε να διατηρηθεί η επαφή των παιδιών που διαμένουν μόνιμα στην πόλη μας, με τη μητρική τους γλώσσα, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις , τις ρίζες τους, ως στοιχείο ισορροπίας σε μια κοινωνία που δεν υπήρξε ποτέ, μονοπολιτισμική.

Ο Δήμος τόνισε, «διατίθεται να βοηθήσει, ώστε να εξευρεθεί εκ νέου χώρος για την διδασκαλία μαθημάτων, με την συνδρομή ωστόσο του αρμόδιου προξενείου, στο επίμαχο θέμα της εξεύρεσης δασκάλων και βιβλίων για την επίτευξη του σκοπού αυτού».

Η Γεωργιανή πρόξενος κ. Nana Chabrava, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, για τη μεγάλη του προσφορά στην Γεωργιανή κοινότητα του Δήμου, δηλώνοντας τη διάθεση του προξενείου να βοηθήσει και να στηρίξει τους συμπατριώτες του όπου χρειαστεί.

Η ίδια δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους Γεωργιανούς που διαμένουν μόνιμα στην Κρήτη και να τους διαβεβαιώσει για την έμπρακτη συμπαράσταση του προξενείου σε κάθε ζήτημα που αντιμετωπίζουν.

Την Γεωργιανή πρόξενο, συνόδευαν ο επιτετραμμένος της πρεσβείας στην Αθήνα κ. Zurab Vacheishvili, η πρόεδρος του Γεωργιανού Συλλόγου Αγίου Νικολάου, κ. Laine Papidze και ο αντιπρόεδρος του ιδίου συλλόγου κ.Gia Pavlov.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News