default-image

Φάκελος ΒΟΑΚ: Η μεγάλη έρευνα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα"

Κρήτη
Φάκελος ΒΟΑΚ: Η μεγάλη έρευνα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το φάκελο "Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης" άνοιξε η εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" στην "ΚΡΗΤΗ TV", με αφορμή και τα πρόσφατα τροχαία δυστυχήματα στο ύψος της Παναγίας της Χαρακιανής.

Τα στοιχεία για τον πιο φονικό δρόμο της Ευρώπης είναι κάτι παραπάνω από τραγικά, μιας και από το 2000 μέχρι και σήμερα στα 301 χιλιόμετρα του κρητικού ''αυτοκινητόδρομου'' έχουν χάσει τη ζωή τους 1.684 άνθρωποι, ενώ από τις αρχές του 2015 οι νεκροί είναι 54.

Και ενώ η άσφαλτος εξακολουθεί να βάφεται με αίμα, οι αρμόδιοι συνεχίζουν να αδιαφορούν, καθώς οι δεσμεύσεις δεκαετιών για την αναβάθμιση του ΒΟΑΚ έπεσαν στο απόλυτο κενό.

Χαρακτηριστικό της αδιαφορίας της Πολιτείας είναι ότι μόλις 373 εκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί από τη δεκαετία του '80 μέχρι σήμερα για την κατασκευή 93 χιλιομέτρων στον ΒΟΑΚ, από το σύνολο των 301 χιλιομέτρων!

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής παρουσιάστηκε ένα βίντεο από το σύγχρονο αυτοκινητόδρομο προς την Καλαμάτα που κάνει την Κρήτη της τουριστικής βιομηχανίας να νιώθει δικαίως σαν ένας ''φτωχός συγγενής''… Μιας και στα 431 χιλιόμετρα του δρόμου κάθε Έλληνας νιώθει υπερήφανος για το συγκεκριμένο έργο.

Φορείς της Κρήτης εξέφρασαν την αναγκαιότητα για να αποκτήσει επιτέλους η Κρήτη ένας σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, για να σταματήσει πια αυτή η αιματοχυσία χωρίς τέλος, ενώ μέσα από ένα αναλυτικό χάρτη παρουσιάστηκαν τα πιο αιματοβαμμένα σημεία του ΒΟΑΚ.

Παράλληλα, όπως ειπώθηκε, η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρκετά τη συντήρηση των οχημάτων που όταν κινούνται στο ΒΟΑΚ αποτελούν μια τραγική συγκυρία που μπορεί να οδηγήσει σε τραγωδίες στην άσφαλτο.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_4megb6hi/

Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News