default-image

Γιόρτασαν την Ημέρα Τουρισμού στα Μάλια

Κρήτη
Γιόρτασαν την Ημέρα Τουρισμού στα Μάλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα τουρισμού την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 στην πλατεία του Αγ. Δημητρίου στα Μάλια, την οποία συνδιοργάνωσαν οι τοπικοί σύλλογοι της περιοχής και ο Δήμος Χερσονήσου, καθώς πλήθος κόσμου, ντόπιοι και τουρίστες, έδωσαν το "παρών".  

Ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση, καλωσόρισε τον κόσμο και ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Ο τουρισμός στο τόπο μας συμβάλλει στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάδειξη του και η παγκόσμια ημέρα τουρισμού επικεντρώνεται στην ικανότητα του τουρισμού να ενδυναμώσει τους ανθρώπους και να τους παρέχει τις δεξιότητες για να επιτύχουν την αλλαγή στις τοπικές κοινωνίες τους. Θεωρούμε ότι ο τόπος μας και το νησί μας δεν προσφέρουν μόνο ήλιο, ουρανό και θάλασσα, προσφέρουν και πολλούς θησαυρούς που πρέπει να τους ανακαλύψουμε και να δώσουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες μας να μπορέσουν να τους απολαύσουν και να τους αξιολογήσουν».

Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την απόσταξη της περίφημης Κρητικής ρακής από παραδοσιακό καζάνι το οποίο είχε στηθεί στη πλατεία, αλλά και τη διαδικασία παρασκευής ντόπιου τυριού. Επίσης αρκετές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της περιοχής έστησαν μπουφέδες προσφέροντας πλούσια και γευστικά εδέσματα με στόχο την ανάδειξη της κρητικής κουζίνας- προϊόντων και της μοναδικής Μαλιώτικης φιλοξενίας. Καθοριστική, για την επιτυχία της εκδήλωσης, υπήρξε η συμβολή της παραδοσιακής ορχήστρας και των τραγουδιστών, ενώ τα χορευτικά από τα παιδιά του πολιτιστικού, ξεσήκωσαν θύελλα ενθουσιασμού με την καταπληκτική απόδοση των χορών, όσο και με τις αυθεντικές παραδοσιακές στολές τους. Παράλληλα ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν η απονομή βραβείων φιλίας στους επί χρόνια επαναλαμβανόμενους επισκέπτες από διάφορες χώρες, που επιλέγουν σταθερά να κάνουν τις διακοπές τους στα Μάλια, δείχνοντας ιδιαίτερη αγάπη στον τόπο και στους ανθρώπους του.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι εκατοντάδες ήταν και οι επισκέπτες της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα τις Κρητικές παραλίες, που πραγματοποιήθηκε στο Παρθεναγωγείο Μαλίων.

Δε χωράει λοιπόν αμφιβολία ότι ο τουρισμός αποτελεί τον αιμοδότη της ντόπιας οικονομίας, χρειάζεται προσήλωση, στρατηγική, σωστές και χρήσιμες επενδύσεις ανάπτυξης, με επίκεντρο στην αξιοποίηση των ποιοτικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων τα οποία ανέκαθεν μας διατηρούσαν στις πρώτες θέσεις προτίμησης των ξένων επισκεπτών και όχι να στραφούμε σε πρότυπα βιομηχανοποίησης μιας τουριστικής οικονομίας του σελοφάν και του all inclusive.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News