Ειδήσεις

Χάος και πρόστιμα περιμένουν τους "αμελείς" οδηγούς

Χάος επικρατεί και σήμερα στα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων σε όλη την Ελλάδα, καθώς αύριο εκπνέει η πρώτη καταληκτική προθεσμία από τις συνολικά τρεις που έχουν προβλεφθεί. Μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι από τα 2,5 εκατομμύρια οχήματα και τα 1 περίπου εκατομμύριο δίκυκλα, μόλις τα 3 στα 10 οχήματα έχουν ελεγχθεί.

Οι οδηγοί μπορούν να ελέγξουν εάν το όχημά τους έχει περάσει από ΚΤΕΟ είτε αναζητώντας το έγκαιρο δελτίο τεχνικού ελέγχου είτε καλώντας σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου.

Παράλληλα, οι αμελείς οδηγοί, που δεν έχουν προγραμματίσει ραντεβού με κάποιο ΚΤΕΟ και ως αποτέλεσμα δεν καταφέρουν να περάσουν το Ι.Χ. τους μέχρι και αύριο Τετάρτη, τότε θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο καθυστέρησης 65 ευρώ. Εν τούτοις, θα χρειαστεί στη συνέχεια, να πληρώσουν 50 ευρώ, όσο, δηλαδή κοστίζει ο τεχνικός έλεγχος και θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο 450 ευρώ σε περίπτωση Τροχαίου ελέγχου.

Προς το παρόν, όπως έχει ανακοινωθεί, το υπουργείο προσπαθώντας «να βοηθήσει» τους αμελείς οδηγούς να γλυτώσουν το πρόστιμο των 150 ευρώ, που βεβαιώνεται στην Εφορία, με την προϋπόθεση ότι θα περάσουν από ΚΤΕΟ το όχημά τους έως τέλος του έτους.

Εν τούτοις, αν ο τεχνικός έλεγχος διενεργηθεί από το νέο έτος (µετά την 31-12-2015), τότε εκτός από τις παραπάνω τρεις "επιβαρύνσεις", θα χρειαστεί να πληρώσουν το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Οι προθεσμίες

Τρεις ειδικές προθεσμίες διαθέτουν οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. για τη διενέργεια περιοδικού τεχνικού ελέγχου για να έχουν τη δυνατότητα αποφυγής του προστίμου των 150 ευρώ και για να επιβαρυνθούν με το ήμισυ του προστίμου καθυστέρησης, κατά 33 ευρώ.

Α. Τα οχήματα ΙΧ για τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία τεχνικού ελέγχου έως τις 30/6 του 2014 θα πρέπει να προσκομιστούν για έλεγχο μέχρι και τις 30/9/2015.

B. Τα οχήματα ΙΧ για τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία τεχνικού ελέγχου από την 1/7/2014 έως τις 31/12/2014 θα πρέπει να προσκομιστούν για έλεγχο μέχρι την 31/10/2015.

Γ. Τα οχήματα ΙΧ για τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία τεχνικού ελέγχου από την 1/1/2015 έως και την 14/9/2015, θα πρέπει να προσκομιστούν για τεχνικό έλεγχο έως την 30/11/2015.

Σχόλια