default-image

Ιταλία: Αύξηση χορήγησης στεγαστικών δανείων το 2015

Οικονομία
Ιταλία: Αύξηση χορήγησης στεγαστικών δανείων το 2015

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύξηση καταγράφουν οι χρηματοδοτήσεις επιχειρηματιών και η χορήγηση στεγαστικών δανείων, που αποτελούν ουσιαστικές ενδείξεις ανάκαμψης της Ιταλικής οικονομίας, σύμφωνα με την Ιταλική Ένωση Τραπεζών (Abi).

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η Ιταλική Ένωση Τραπεζών, τους πρώτους οκτώ μήνες του 2015 αυξήθηκαν κατά 15,9% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 οι χρηματοδοτήσεις προς τους επιχειρηματίες, ενώ το ίδιο διάστημα η χορήγηση στεγαστικών δανείων σημείωσε πραγματική «έκρηξη».

Συγκεκριμένα, το πρώτο οκτάμηνο του έτους 78 ιταλικές μεγάλες τράπεζες, που αντιπροσωπεύουν το 80% της αγοράς, αύξησαν κατά 15,9% τις χρηματοδοτήσεις προς τους Ιταλούς επιχειρηματίες.

Κατά την ίδια χρονική περίοδο, η χορήγηση στεγαστικών δανείων σημείωσε πραγματική «έκρηξη», με αύξηση της τάξης του 86,1%, όπως σημειώνει και η εφημερίδα Corriere della Sera.

Από την αρχή του χρόνου μέχρι και τον Αύγουστο του 2015 χορηγήθηκαν στεγαστικά δάνεια συνολικού ύψους 28,920 δισ. ευρώ, ενώ κατά την ίδια περίοδο του 2014 το ανάλογο ποσό δεν ξεπερνούσε τα 15,543 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών, ποσοστό 48,3%, τους πρώτους οκτώ μήνες του χρόνου επέλεξαν στεγαστικά δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο, όπως αναφέρει το in.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News