default-image

Συγκινησιακή ατμόσφαιρα στην εκδήλωση για τον Μ. Ρασούλη

Κρήτη
Συγκινησιακή ατμόσφαιρα στην εκδήλωση για τον Μ. Ρασούλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλήθος κόσμου και έντονη συγκίνηση ήταν τα χαρακτηριστικά που επικράτησαν κατά την τιμητική εκδήλωση για τον αείμνηστο Μανώλη Ρασούλη που οργανώθηκε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 στις Σίσες Μυλοποτάμου.

Την εκδήλωση για το σπουδαίο στιχουργό, συγγραφέα και ερμηνευτή οργάνωσαν ο Δήμος Μυλοποτάμου, η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σισών υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου Περιφέρειας Κρήτης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση την οποία τέλεσε ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Χαλέπας π. Πορφύριος Αουάντ, συμπαραστεκούμενος από άλλους κληρικούς, και ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του τιμώμενου μέσα σε δυνατά χειροκροτήματα και έντονη συγκίνηση από την οικογένεια, προσωπικούς φίλους και συγχωριανούς του.

Ακολούθησε εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του, κατά την οποία χαιρετισμό απεύθυναν ο δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτρης Κόκκινος, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Σισών κ. Χαρίτος Πελεκός και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σισών κ. Ιωσηφίνα Σαριδάκη.

Για τον πατέρα της μίλησε η Ναταλία Ρασούλη, η οποία παρευρίσκονταν με το σύζυγο και το παιδί της ενώ με ρίμες και μαντινάδες τίμησαν το μεγάλο δημιουργό ο κ. Νίκος Σκουραδάκης από το Σύλλογο Μυλοποταμιτών αλλά και η ξαδέρφη του κ. Ελένη Μαυράκη.

Ακολούθησε συναυλία με το μουσικό σχήμα "Οκτάβα", το οποίο ερμήνευσε αριστοτεχνικά τραγούδια του Μανώλη Ρασούλη, με το κλείσιμο να γίνεται συγκλονιστικά από την ίδια την κόρη του Ναταλία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πλούσια φιλοξενία των κατοίκων των Σισών για όλους τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι ήταν πολλές εκατοντάδες και κατέκλυσαν το χωριό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News