Ειδήσεις

Ν. Φίλης: "Δε θα υπάρξουν μονομερείς ενέργειες"

«Δεν πρόκειται να υπάρξουν μονομερείς ενέργειες», δήλωσε λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, αναφερόμενος στο θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών και τις φωτιές που "άναψε" η τοποθέτηση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου ότι θα μπορούν να απαλλάσσονται από το μάθημα των Θρησκευτικών όσοι μαθητές το επιθυμούν.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο κ. Φίλης έκανε λόγο για συναντίληψη ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ ο κ. Ιερώνυμος μίλησε για συνεργασία.

«Υπάρχει συναντίληψη. Δεν πρόκειται να υπάρξουν μονομερείς ενέργειες. Πιστεύουμε ότι η αναμόρφωση της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών που έχει τεθεί και από εκπαιδευτικούς και από τα αρμόδια όργανα της χάραξης της εκπαιδευτικής πολιτικής μπορεί να επιτευχθεί», τόνισε αρχικά ο κ. Φίλης.

Και συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε σε μια περίοδο που η θρησκεία διαδραματίζει ρόλο, ρόλο αγαθό και ηθικό για να αναφέρουμε στην περίπτωση τη δική μας, αλλά και ρόλο που πολλές φορές οδηγεί σε μισαλλόδοξες καταστάσεις και πολέμους όπως βλέπουμε στην περίμετρό μας. Άρα οφείλουμε να δώσουμε έμφαση και να δούμε τι σημαίνει διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στη σημερινή πραγματικότητα. Με σεβασμό πάντοτε βεβαίως στην ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης του καθενός».

Ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι χρειάζεται συνεργασία Πολιτείας-Εκκλησίας για θέματα που αφορούν τις δύο πλευρές, «χωρίς πείσματα και εμμονές».

Σχόλια