default-image

Σε εγρήγορση οι νομικοί του ΟΦΗ για το -6 από τη βαθμολογία

Αθλητισμός
Σε εγρήγορση οι νομικοί του ΟΦΗ για το -6 από τη βαθμολογία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη βαθμολογία της επίσημης ιστοσελίδας της ΕΠΟ για τον 4ο όμιλο της Γ' Εθνικής υπάρχει η υποσημείωση για την αφαίρεση έξι βαθμών που είχε επιβληθεί πέρυσι στον ΟΦΗ από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας. Το θέμα αυτό δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο και το άρθρο 33, παράγραφος 4 του ΚΑΠ περιπλέκει περισσότερο την κατάσταση.

Αναφέρει ότι οι ποινές που έχουν επιβληθεί σε ΠΑΕ μεταφέρονται στο ερασιτεχνικό σωματείο. Συγκεκριμένα: «Ποινές τιμωρίας της έδρας ή αφαίρεσης βαθμών που επιβλήθηκαν σε επαγγελματική ομάδα από πειθαρχική παράβαση μεταφέρονται στο ιδρυτικό ερασιτεχνικό σωματείο που τη διαδέχεται σε οποιαδήποτε κατηγορία και αν αυτό αγωνίζεται».

Οι νομικοί του ΟΦΗ είναι σε εγρήγορση, ενώ σχετική επικοινωνία υπήρξε και με τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ, Νίκο Τζώρτζογλου. Η παραπάνω διάταξη «πέρασε» στον κανονισμό τον Ιούνιο του 2015 και όπως εκτιμούν σε πρώτη φάση δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ μια παλιότερη ποινή. Υπάρχει ακόμη το δεδικασμένο του Βύζαντα που είχε δικαιωθεί και επιπλέον σήμερα θα γίνει σχετικό ερώτημα στη νομική υπηρεσία της Ομοσπονδίας για να ξεκαθαρίσει το θέμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News