Ειδήσεις

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον 21χρονο, ζητά την ενοχή του

Στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ρεθύμνου έπεσε αργά το απόγευμα της Τρίτης, η αυλαία της εκδίκασης της υπόθεσης για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη το 2011 στο Ρέθυμνο.

Ο εισαγγελέας της έδρας ήταν καταπέλτης για τον 21χρονο σήμερα βασικό κατηγορούμενο, ζητώντας την ενοχή του. Ο κατηγορούμενος απολογούμενος δεν αποδέχτηκε ότι ευθύνεται για το θάνατο της 16χρονης, προκαλώντας την αντίδραση του πατέρα της.

Η δίκη του 21χρονου νεαρού, στην οποία εξετάστηκαν 21 μάρτυρες, έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Ο νεαρός άνδρας κατηγορείται για την υπόθεση θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή εξαιτίας υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ το Μεγάλο Σάββατο του 2011 στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Ο 21χρονος (16χρονος τότε) νεαρός, ο οποίος είναι ένας από τους δύο βασικούς κατηγορουμένους, θα δικαζόταν στις 24 του περασμένου Μαρτίου, ωστόσο πήρε αναβολή για σήμερα, καθώς έπρεπε να καθαρογραφεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων για τους άλλους κατηγορούμενους.

Ο νεαρός κατηγορείται για θανατηφόρα έκθεση ανήλικου και για βιασμό, ενώ για την υπόθεση συνολικά πρόκειται να καταθέσουν 20 μάρτυρες. Η δίκη - που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών - ξεκίνησε σήμερα με την κατάθεση των γονέων της Στέλλας Ακουμιανάκη.

Υπενθυμίζεται ότι λίγους μήνες πριν, και συγκεκριμένα την περασμένη άνοιξη, το Μικτό Ορκωτό είχε καταδικάσει τρία άτομα.

Σε 7 χρόνια κάθειρξης καταδίκασε έναν 27χρονο Ρεθυμνιώτη για το αδίκημα του βιασμού κατά συναυτουργία σε βάρος της 16χρονης, ενώ στους δύο ιατρούς, που είχαν αναλάβει την περίθαλψη της νεαρής κοπέλας, επέβαλε 2,5 έτη με τριετή αναστολή.

Για δικαίωση είχε κάνει λόγο τότε ο πατέρας της 16χρονης.

Σχόλια