Ειδήσεις

Σε κατάληψη 4 σχολεία στο Ρέθυμνο-Προβλήματα στο Μυλοπόταμο

Σε κατάληψη προχώρησαν από το πρωί της Τρίτης οι μαθητές τεσσάρων σχολείων του νομού Ρεθύμνου λόγω της συνεχιζόμενης υπολειτουργίας των σχολικών μονάδων, με αίτημα τη λειτουργική αποκατάσταση των σχολείων τους με εκπαιδευτικούς και υλικοτεχνική υποδομή.

Πρόκειται για το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, το Γυμνάσιο Ατσιποπούλου και το Λύκειο Περάματος.

«Σε κατάσταση διάλυσης τα σχολεία στο Μυλοπόταμο»

Με αφορμή, εξάλλου, τη συνεχιζόμενη υπολειτουργία των σχολικών μονάδων στην περιοχή του Μυλοποτάμου, ο πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών και υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας του Δήμου Μυλοποτάμου κ. Μανούσος Κλάδος προέβη στην εξής δήλωση:

«Βρίσκομαι στην πολύ δυσάρεστη θέση να εκφράσω την αγανάκτησή μου και να καταγγείλω δημόσια την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνει η σχολική κοινότητα του Μυλοποτάμου με τη συνεχιζόμενη υπολειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της περιοχής.

Πολλά από τα νηπιαγωγεία μας παραμένουν κλειστά ενώ Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια είτε λειτουργούν μερικώς είτε υπάρχει μόνο διευθυντής και ένα-δύο εκπαιδευτικοί για να ανοίγουν και να κλείνουν τις πόρτες των κτιρίων.

Ειδικά τα σχολεία του ορεινού Μυλοποτάμου βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης!

Γονείς και κηδεμόνες επικοινωνούν μαζί μας αναστατωμένοι για το αν θα πρέπει να πάρουν τα παιδιά τους και να τα κατεβάσουν στο Πέραμα ή ακόμα και στην πόλη του Ρεθύμνου, καθώς φοβούνται ότι δε θα ανοίξουν καθόλου τα σχολεία τους.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το ΕΠΑ.Λ. Μυλοποτάμου, ήδη το σχολείο αποδυναμώθηκε από μαθητές καθώς οι περισσότεροι πήραν μετεγγραφή για τα ΕΠΑ.Λ. της πόλης, ενώ το Δημοτικό Σχολείου Μελιδονίου κλείνει ακριβώς γιατί οι γονείς μετέγγραψαν τους μαθητές στα Δημοτικά του Περάματος, αφού δεν μπορούσαν να ανεχθούν την απαράδεκτη τακτική του κράτους να αδυνατεί να λειτουργήσει έγκαιρα τα μικρά σχολεία, κυρίως δε να αντιληφθεί ότι και οι λίγοι μαθητές, είναι μαθητές, και έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους πολλούς μαθητές.

Η πραγματικότητα αυτή αποτελεί ντροπή για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και των υπηρεσιών του, που δεν κατάφεραν να οργανώσουν ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αλλά αγκυλωμένοι στη γραφειοκρατία και τη δυσκίνητη σκουριασμένη μηχανή που έφτιαξαν και υπηρετούν, έχουν προκαλέσει ένα άνευ προηγουμένου χάος!

Απέναντι σε όλα αυτά απαιτούμε:

• Την άμεση τοποθέτηση του απαιτούμενου εκπαιδευτικού προσωπικού σε όλα ανεξαιρέτως τα σχολεία του Δήμου Μυλοποτάμου από το πιο μικρό μονοθέσιο έως το πιο πολυπληθές πολυθέσιο.

• Την άμεση καταβολή των κονδυλίων για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, εκκρεμότητα, επίσης αδιανόητη και απαράδεκτη.

• Την άμεση εξόφληση των καθαριστριών για το Β' εξάμηνο του περασμένου σχολικού έτους που δεν έχει ακόμα καταβληθεί.

Σε ό,τι αφορά τις καταλήψεις σχολείων που βρίσκονται σε εξέλιξη, δηλώνω ότι διαφωνώ με τα κλειστά σχολεία, αλλά συμμερίζομαι απολύτως τα αιτήματα των μαθητών και τα στηρίζω».

Σχόλια