default-image

"Γιοφύρι της Άρτας η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας"

Κρήτη
"Γιοφύρι της Άρτας η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας προχώρησαν οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ελλάδος, κατά τη διάρκεια συνδιάσκεψης που διεξήχθη με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, στην Κω.

Μεταξύ άλλων το σχέδιο περιλαμβάνει τη λειτουργία Αστικών Κέντρων Υγείας τα οποία θα εφημερεύουν σε 24ωρη βάση για την αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων, με γιατρούς πλήρους και αποκλειστική απασχόλησης, δημιουργία δημόσιων δομών σε κάθε καλλικρατικό δήμο, με γιατρούς ειδικοτήτων πλήρους απασχόλησης και επαναπρόσληψη των απολυθέντων του πρώην ΕΟΠΥΥ σε προσωποπαγείς θέσεις.

«Γιοφύρι της Άρτας» είναι για την Ελλάδα το θέμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δήλωσε σήμερα μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρης Βαβουρανάκης, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να υπάρξουν «τομές» για λύση στην πρόληψη.

Υπογράμμισε ότι απαιτείται να δοθούν άμεσα οι εισφορές στην περίθαλψη, να υπάρχει αντιστοιχία εισφορών με παροχές, ανάπτυξη Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανά διοικητική περιφέρεια, να δημιουργηθεί ηλεκτρονική κάρτα υγείας, καθώς και να υπάρξουν αντικειμενικά κριτήρια στη συνταγογράφηση φαρμάκων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News