Ειδήσεις

Συγκλονίζει η κατάθεση του πατέρα του Παύλου Φύσσα

«Το παιδί μου άντεξε για τέσσερα λεπτά και πρόλαβε να υποδείξει το δολοφόνο του. Είπε σε αστυνομικό: Αυτός με σκότωσε», κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ο πατέρας του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης Φύσσας.

Καταθέτοντας ως πρώτος μάρτυρας κατηγορίας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, χαρακτήρισε «επαγγελματία δολοφόνο που είχε σχεδιάσει το έγκλημα» τον Γιώργο Ρουπακια.

Όπως χαρακτηριστικά κατέθεσε, «στο νοσοκομείο που μετέφεραν τον Παύλο, ρώτησα το γιατρό αν φταίει η καθυστέρηση του ασθενοφόρου. Μου απάντησε ότι το χτύπημα ήταν επαγγελματικό. Τον μαχαίρωσε και έστριψε το μαχαίρι γι' αυτό το αίμα διαχύθηκε εσωτερικά. Το παιδί μου άντεξε για τέσσερα λεπτά και πρόλαβε να υποδείξει το δολοφόνο του. Είπε σε αστυνομικό: Αυτός με σκότωσε».

Παράλληλα, είπε ότι ο Ρουπακιάς νωρίτερα είχε μιλήσει με τον Παύλο: «Τον ρώτησε πού είναι η καφετέρια "Κοράλι". Εγώ το ερμηνεύω ότι όταν ένας επαγγελματίας θέλει να σκοτώσει, τα ζυγίζει όλα. Ήθελε να ξέρει με ποιον έχει να κάνει».

Ο Ρουπακιάς, κατά τον Παναγιώτη Φύσσα, «νομίζει ότι είναι ο Ελληναράς και θα σώσει την πατρίδα του. Όταν σκότωσε τον γιο μου και κοίταξε τους άλλους, το ύφος του ήταν σαν να έλεγε: "έτσι σκοτώνω". Νομίζει ότι έχει κάνει κάποιο κατόρθωμα αυτός. Ότι έχει σώσει τη πατρίδα του», είπε, δείχνοντας τον κατηγορούμενο.

Στην ερώτηση της προέδρου της έδρας ποιο μπορεί να ήταν το κίνητρο αφού οι δυο δεν γνωρίζονταν, ο Παναγιώτης Φύσσας απάντησε: «Αυτή η οργάνωση κλείνει τα στόματα σε φωνές αντίθετες. Τους ενοχλούσαν τα τραγούδια του Παύλου που ήταν κατά του φασισμού».

Ο Παναγιώτης Φύσσας μίλησε για τη στιγμή που είδε το παιδί του στο πεζοδρόμιο στην αγκαλιά της κοπέλας του. «Δεν είδα αίματα και ησύχασα», είπε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του real.gr νωρίτερα, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα είπε ότι δέχεται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, όχι όμως και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Ο δικηγόρος του, μάλιστα, προέβαλε και τον ισχυρισμό περί άμυνας και ότι ο δράστης βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής, ζητώντας μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ανθρωποκτονία από αμέλεια ή πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Σχόλια