default-image

Η επέλαση των... βαρβάρων ρημάζει το νοσοκομείο

Κρήτη
Η επέλαση των... βαρβάρων ρημάζει το νοσοκομείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν και υπάρχει ιδιωτικό πάρκινγκ αλλά και άλλοι χώροι έξω από το ΠΑΓΝΗ, οι περισσότεροι οδηγοί, πιστοί στην... ελληνική νοοτροπία, επιχειρούν να παρκάρουν τα οχήματά τους - παράνομα - μέσα στο χώρο του νοσοκομείου. Ορισμένοι δε από αυτούς δε σέβονται τίποτα.

Στο πέρασμά τους σαρώνουν ακόμη και τα σιδερένια κολονάκια. Κλείνουν τις εισόδους και τις εξόδους του νοσοκομείου, ρίχνουν σήματα του ΚΟΚ και άλλες ταμπέλες, ξηλώνουν μπάρες αλλά και πέτρες από πεζοδρόμια και στηθαία, ενώ η ανάγκη ενός τροχονόμου επί μόνιμης βάσης διαφαίνεται περισσότερο από ποτέ.

Τα πλαστικά κολονάκια αντικαταστάθηκαν με τα σιδερένια, όμως ούτε τα τελευταία φαίνεται να κρατούν μακριά από τους χώρους του νοσοκομείου τους οδηγούς.

«Εδώ και χρόνια έχουν μπει τα κολονάκια και ο λόγος είναι να εξυπηρετούνται οι γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό, αλλά και οι πεζοί που επιχειρούν να περάσουν για να κάνουν παράκαμψη», αναφέρει η αναπληρώτρια διοικήτρια στο ΠΑΓΝΗ κ. Λένα Μπορμπουδάκη.

Σαν ντόμινο τα κολονάκια σε καθημερινή βάση ισοπεδώνονται από τους οδηγούς που δε σέβονται τίποτα στο πέρασμά τους.

Απαράδεκτοι οδηγοί

«Ο λόγος που έχουμε καθημερινά αυτές τις φθορές είναι διότι οδηγοί, που δυστυχώς δε σέβονται το χώρο, πηγαίνουν και παρκάρουν πάνω στα κολονάκια και τα σπάνε, και καθημερινά έχουμε αυτές τις φθορές. Η Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου, δυστυχώς, καθημερινά επανατοποθετεί τα κολονάκια, ενώ καθαρίζει και το χώρο από τις πέτρες που δημιουργούνται από τα σπασμένα πεζοδρόμια», πρόσθεσε η κ. Μπορμπουδάκη.

Μέχρι και οι μπάρες ξηλώθηκαν.

Η ίδια σημείωσε πως όσες προσπάθειες έχουν κάνει η διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου για να εκλείψει το φαινόμενο αυτό πέφτουν όλες στο κενό.

Ακόμη και σήματα του ΚΟΚ ισοπεδώνονται στο πέρασμα των οδηγών.

«Έχουμε προσπαθήσει να μιλήσουμε σε κάποιους οδηγούς. Κάποιοι το καταλαβαίνουν, κάποιοι άλλοι όμως δεν το αντιλαμβάνονται. Υπάρχει μια συναισθηματική φόρτιση, αυτό όμως δε δικαιολογεί τέτοιες συμπεριφορές σε ένα δημόσιο νοσοκομείο. Πολλές φορές παρκάρουν στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, κλείνοντας το δρόμο κι εμποδίζοντας ακόμη και την προσέλευση του ασθενοφόρου. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και το προσωπικό ασφαλείας κάνουν ό,τι μπορούν.

Θα μπορούσε να ζητηθεί επιπλέον προσωπικό ασφαλείας, όπως έχουμε ζητήσει κατά καιρούς από το υπουργείο, για να διασφαλίσουμε ακόμη καλύτερα τη φύλαξη του νοσοκομείου», τόνισε η κ. Μπορμπουδάκη, ενώ πρόσθεσε πως αμέτρητες φορές έχει ζητηθεί και η βοήθεια της Τροχαίας.

Πεζοδρόμια και περιμετρικά στηθαία βρίσκονται σε κακό χάλι εξαιτίας του άναρχου παρκαρίσματος.

Το πάρκινγκ ΑμεΑ

Στο μεταξύ, τις τελευταίες μέρες έχει μπει σε εφαρμογή το πάρκινγκ ΑμεΑ δίπλα στα ΤΕΠ. Πλέον κλείνει με μπάρα και δεν καταπατείται από άλλους και είναι αποκλειστικής χρήσης μόνο από τους συλλόγους ΑμεΑ.

Ο δρόμος πυρασφάλειας έχει πάψει να υφίσταται όπως δείχνει η κατεστραμμένη ταμπέλα.

«Έχουμε δώσει στους προέδρους των συλλόγων και το απαραίτητο κομπιουτεράκι για να μπορεί να ανοίγει η μπάρα, και θα πρέπει τα μέλη του κάθε συλλόγου να ενημερωθούν από τους προέδρους τους για το πώς μπορούν να προμηθευτούν το κομπιουτεράκι», κατέληξε η κ. Μπορμπουδάκη.

Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News