Ειδήσεις

Τι συζήτησαν Τσίπρας, Ομπάμα - Στο επίκεντρο το χρέος

Σχεδόν τρία λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος προς τους ξένους ηγέτες που μετέχουν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Το κοινωνικό αυτό τετ-α-τετ έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, με τον Μπαράκ Ομπάμα να συστήνει τον Αλέξη Τσίπρα στη σύζυγό του, Μισέλ, ως τον άνθρωπο που έχει κερδίσει απανωτές εκλογές αναμετρήσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε προς τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Ελλάδα στις προσπάθειες που κάνει έτσι ώστε να καταστεί βιώσιμο το χρέος και να επανέλθει η χώρα στην ανάπτυξη. Επίσης, αναφέρθηκαν στο προσφυγικό και το Κυπριακό.

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν και σε προσωπικό επίπεδο για την Ελλάδα, με τον Αμερικανό πρόεδρο να εξιστορεί ότι κάποιοι φίλοι επισκέπτονται συχνά τη χώρα μας για τις διακοπές τους.

Σύμφωνα με το real.gr, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της δεξίωσης συναντήθηκε και με το Σκοπιανό ομόλογό του Ν. Γκρουέφσκι ζητώντας του να κάνει βήματα πίσω ώστε να λυθεί το θέμα με το όνομα της ΠΓΔΜ.

Σχόλια