default-image

Ο Πιερ Ιβ Κουστώ στο Ενυδρείο Κρήτης

Κρήτη
Ο Πιερ Ιβ Κουστώ στο Ενυδρείο Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Πιερ Ιβ ήταν μόλις εννέα χρονών όταν πήγε για πρώτη φορά να εξερευνήσει το βυθό της θάλασσας με τον πατέρα του Ζακ Υβ Κουστώ. Από τότε έγινε ένα με τη θάλασσα, ακολουθώντας το θρύλο ενός μεγάλου ονόματος.

Ο διάσημος δύτης Πιερ Ιβ Κουστώ ήταν επίσημος ομιλητής και προσκεκλημένος στο 3ο κατά σειρά Ευρωπαϊκό Συνέδριο EMSEA για την περιβαλλοντική αγωγή για τη θάλασσα στο ενυδρείο Κρήτης. Το συνέδριο, που ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την 1η Οκτωβρίου, έχει ως στόχο την προώθηση της περιβαλλοντικής αγωγής για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Τον παγκοσμίως γνωστό δύτη, ο οποίος συνοδευόταν από την κ. Θάλεια Πολυχρονάκη, βιολόγο-υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ενυδρείου, και την κ. Μάρθα Παπαθανασίου από το ΕΛΚΕΘΕ και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου EMSEA, καλωσόρισε ο δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Γιάννης Μαστοράκης.

Του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις προσπάθειές του ως πρέσβη Καλής Θελήσεως της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης και των Φυσικών Πόρων (IUCN) και καλά ταξίδια δωρίζοντάς του ως αναμνηστικό ένα μικρό γυάλινο καραβάκι.

Ο διάσημος δύτης μίλησε για τον πατέρα του με αγάπη, συγκίνηση και νοσταλγία, χαρακτηρίζοντάς τον οραματιστή και παθιασμένο με τη δουλειά του.

Στόχος του συνεδρίου, που είχε συμμετέχοντες από κάθε γωνιά του πλανήτη, ήταν η προώθηση της περιβαλλοντικής αγωγής για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News