default-image

Εικόνες που δεν τιμούν τον πολιτισμό του Ηρακλείου (video)

Κρήτη
Εικόνες που δεν τιμούν τον πολιτισμό του Ηρακλείου (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγική είναι η κατάσταση ιστορικών μνημείων και κτιρίων της πόλης, με τα συνθήματα σε αυτά, να επεκτείνονται όπως και τα γκράφιτι. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα και στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Ο ναός της Θέμιδας έχει βαφτεί στα ροζ από κινήσεις βανδάλων που έχουν γεμίζει τους τοίχους και με συνθήματα, με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου να έχει στείλει δεκάδες έγγραφα για την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και για τη συντήρηση του ιστορικού κτιρίου.

Τουρίστες φωτογραφίζουν αυτές τις εικόνες και στην Ενετική Λότζια, εικόνες οι οποίες δεν τιμούν το Ηράκλειο και τον πολιτισμό του.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_nvvv4er8/

Σήμερα ξεκίνησε ο καθαρισμός των γκράφιτι στο ιστορικό κτίριο με οικολογικό υλικό που δεν βλάπτει το μνημείο, από ειδικό συνεργείο.

Πρόκειται για μια προσπάθεια του δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, η οποία θα επεκταθεί σε άλλα κτίρια και μνημεία του Ηρακλείου.

Όπως εκτιμάται, ο καθαρισμός θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη, ενώ επόμενος σταθμός θα αποτελέσει το Δικαστικό Μέγαρο.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News