default-image

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στην Ιεράπετρα

Κρήτη
Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα καλά οργανωμένο πρόγραμμα με εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Τουρισμό είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι επισκέπτες του Δήμου Ιεράπετρας την περασμένη Παρασκευή στο Φρούριο Καλέ, και την Κυριακή στο Μακρύ Γιαλό, ενώ το πρόγραμμα θα  ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο 3 Οκτωβρίου με την εξ' αναβολής λόγω πένθους εκδήλωση στο τουριστικό Μύρτο.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης, Τοπικών Κοινοτήτων και άλλων συλλόγων, οργάνωσε όμορφες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τόσο στην Ιεράπετρα όσο και στη Δημοτική Κοινότητα Μακρύ Γιαλού, συνεχίζοντας και εξελίσσοντας αυτό που για πρώτη χρονιά ξεκίνησε πέρυσι.

Ένας από τους βασικούς στόχους της Επιτροπής που φέτος υλοποιήθηκε και παράλληλα μια καινοτομία της φετινής διοργάνωσης είναι η απονομή βραβείων "φιλίας" στους επισκέπτες που επί χρόνια επιλέγουν σταθερά τον Δήμο Ιεράπετρας για να κάνουν τις διακοπές τους, δείχνοντας μια ιδιαίτερη αγάπη στον τόπο και τους ανθρώπους του.

Τα βραβεία "Φιλίας" απονεμήθηκαν σε 20 επαναλαμβανόμενους επισκέπτες από διάφορες χώρες και όπως δηλώνει η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη-Σκυβάλου, «αποτελούν μια μικρή ένδειξή τιμής προς τους ανθρώπους αυτούς που αγαπούν την Ιεράπετρα και το δείχνουν έμπρακτα με την τακτική επίσκεψή τους».

Παράλληλα με την απονομή των βραβείων κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων παρουσιάστηκε βίντεο τουριστικής προβολής του Δήμου Ιεράπετρας, το οποίο δημιούργησε η Επιτροπή Τουρισμού, ενώ  διανεμήθηκε και ο νέος χάρτης τουριστικής προβολής.

Τις εκδηλώσεις πλαισίωσαν παραδοσιακά μουσικά συγκροτήματα και σχολές χορού, ενώ προσφέρθηκαν στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις τοπικά γλυκίσματα και εδέσματα, δίνοντας τους  έτσι τη δυνατότητα να γνωρίσουν την τοπική γαστρονομία και παράδοση.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη-Σκυβάλου «Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού οργανώσαμε αυτές τις εκδηλώσεις στο δήμο μας, θέλοντας πρώτα απ' όλα συμβολικά να ευχαριστήσουμε ανθρώπους που στηρίζουν τον τόπο μας και αποτελούν ζωντανή διαφήμιση της Ιεράπετρας στις χώρες τους.

Είναι γεγονός ότι ο τομέας του τουρισμού στην περιοχή μας χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας. Στο πλαίσιο αυτό μέσα από συλλογικές προσπάθειες ως Επιτροπή Τουρισμού σε συνεργασία και με τους αρμόδιους φορείς και συλλόγους όλο αυτό το διάστημα εργαζόμαστε για μια οργανωμένη τουριστική προβολή μέρος της οποίας είχαμε τη χαρά στην φετινή Γιορτή Τουρισμού να παρουσιάσουμε. Οι προσπάθειες μας παρά τις δυσκολίες  τούτης της περιόδου θα συνεχιστούν προκειμένου να υποστηρίξουμε όσο το γίνεται καλύτερα το τουριστικό προφίλ της Ιεράπετρας».

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News