Ειδήσεις

Ο Ζούκερμπεργκ θα δώσει δωρεάν internet στους πρόσφυγες

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο άνθρωπος που ίδρυσε το «Facebook», ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συνεργαστεί με τα Ηνωμένα Έθνη, προκειμένου να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο σε καταυλισμούς προσφύγων.

Όπως, μάλιστα, είπε ο ίδιος το Σάββατο, σε φόρουμ του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, το «Facebook» πρόκειται να ταχθεί στην υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών. Ο 31χρονος διευθύνων σύμβουλος του «Facebook» δήλωσε πως «βελτιώνοντας τη συνδεσιμότητα, θα βοηθηθούν οι πρόσφυγες μέσω της καλύτερης πρόσβασης στις κοινοτικές ενισχύσεις, αλλά θα καταφέρουν να διατηρήσουν και τους δεσμούς με τις οικογένειές τους».

Ο Ζούκερμπεργκ τόνισε πως η πρόσβαση στο Internet αποτελεί καταλύτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο ίδιος περιέγραψε το «Facebook» ως μια μοναδική ευκαιρία για βοήθεια στους πρόσφυγες, ενώ πρόσθεσε πως η ευρεία πρόσβαση στο διαδίκτυο: «πρέπει να είναι η καρδιά της στρατηγικής για την παγκόσμια ανάπτυξη», με στόχο να καλυφθούν οι ανάγκες της νέας γενιάς.

Ο 31χρονος δισεκατομμυριούχος σχολίασε, ακόμα, πως: «Τα δεδομένα μπορούν να μας βοηθήσουν να πάρουμε πιο έξυπνες αποφάσεις, αλλά, μόνο αν μπορούμε να τα ερμηνεύσουμε γρήγορα και με αυτοπεποίθηση. Γι' αυτόν τον λόγο θέλουμε να βοηθήσουμε τον ΟΗΕ να λάβει αποφάσεις που θα προωθήσουν τους στόχους μας».

Η κίνηση αυτή του Ζούκερμπεργκ εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του ΟΗΕ για την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας έως το 2030, έναν από τους 17 στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη που ορίσθηκαν από τον ΟΗΕ.

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια