Ειδήσεις

Δίκη Χ.Α.: Αύριο η κατάθεση του πατέρα του Π. Φύσσα

Στη δίκη για τη δράση της Χρυσής Αυγής αναμένεται να καταθέσει αύριο ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο μάρτυρα στην λίστα των 131 μαρτύρων κατηγορητηρίου.

Η κατάθεση του πατέρου του μουσικού, εφόσον ξεκινήσει αύριο όπως έχει προγραμματιστεί, αναμένεται να γίνει απουσία της πλειονότητας των πρωτοκλασάτων στελεχών της Χ.Α. που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και υπό το βάρος των πρόσφατων δηλώσεων του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου περί ανάληψης «της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία στο Κερατσίνι».

Η κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα γίνει υπό το βάρος της απόφασης της 29ης Ιουνίου, με την οποία το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε πως η Πολιτική Αγωγή δεν δικαιούται να παρίσταται κατά την ηγεσίας του κόμματος αλλά και όσων εκ των κατηγορουμένων δικάζονται μόνο για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Η απόφαση του δικαστηρίου έχει μεγάλη νομική σημασία αφού πρακτικά στερεί από τα θύματα επιθέσεων να διεκδικήσουν αστική αποζημίωση από όλους τους κατηγορουμένους ενώ ουσιαστικά απαγορεύει στην Πολιτική Αγωγή να εξετάσει τα μέλη της ηγετικής ομάδας τόσο για την δολοφονία Φύσσα όσο και για τις επιθέσεις κατά του ΠΑΜΕ και των Αιγυπτίων ψαράδων.

Σχόλια