Ειδήσεις

"Σοβαρότερη αντιμετώπιση στο ζήτημα των Θρησκευτικών"

Το ζήτημα των Θρησκευτικών πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα, επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμος, αναφερόμενος στις προθέσεις της νέας κυβέρνησης και τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου.

«Εκείνο που λείπει από όλους μας είναι η σοβαρή αντιμετώπιση», τόνισε χαρακτηριστικά, από την Κομοτηνή, όπου βρίσκεται. «Ό,τι πιάνουμε στο στόμα μας και ό,τι κουβεντιάζουμε, πρέπει να το μεταχειριζόμαστε με σοβαρότητα» πρόσθεσε.

Οι άνθρωποι λέμε πολλά, συνέχισε και συμπλήρωσε ότι οι θεσμοί, δηλαδή το κράτος, το Σύνταγμα, η πολιτεία - μαζί με την Εκκλησία - θα αντιμετωπίσουν από κοινού όλα τα ζητήματα.

Αύριο, ο κ. Ιερώνυμος θα συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, στις 12:00 το μεσημέρι, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το επίμαχο θέμα.

Σημειώνεται ότι η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, μιλώντας την Κυριακή στο Mega, έκανε λόγο για παραποίηση των όσων είπε σχετικά με την απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών.

«Ό,τι και να πει κανείς σε αυτή τη χώρα, να πει μια κουβέντα, παραποιείται εντελώς», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός στο Mega.

Εξήγησε πως «ό,τι έχω δηλώσει, ήταν απάντηση σ' έναν ακροατή του ραδιοφώνου "Στο Κόκκινο", όπου συζητούσαμε για άλλο θέμα, για την παιδεία αλλά για άλλο θέμα, και απάντησα σε αυτό. Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο».

«Αυτή τη στιγμή το υπουργείο έχει προβλήματα, για τα οποία ο υπουργός τρέχει και δε φτάνει: τα κενά - και αυτό ήταν όλη μας η προσπάθεια και η αγωνία» πρόσθεσε.

Σχόλια