default-image

Διημερίδα για τις εξελίξεις στον κλάδο Επισιτισμού-Τουρισμού

Κρήτη
Διημερίδα για τις εξελίξεις στον κλάδο Επισιτισμού-Τουρισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη συμμετοχή των Εργατικών Κέντρων Κρήτης, Ρόδου, Σύρου και Χίου, του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, της Ομοσπονδίας Επισιτισμού-Τουρισμού και του προεδρείου της Γ.Σ.Ε.Ε. πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο διημερίδα με θέμα "Οι εξελίξεις στον κλάδο Επισιτισμού-Τουρισμού: Διαπιστώσεις, προβλήματα και προοπτικές για την οικονομία και το εργατικό δυναμικό".

Στη συγκεκριμένη διημερίδα αναδείχτηκαν τα μείζονα ζητήματα που αφορούν τον Επισιτισμό-Τουρισμό, όπως η "μαύρη" ανασφάλιστη εργασία και η "μαύρη" μαθητευόμενη εργασία, η αντιμετώπιση της οποίας μπορεί να επιφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας, το ζήτημα των all inclusive, η αντιμετώπιση του οποίου θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην εν γένει οικονομία, καθώς και μια σειρά εργασιακών ζητημάτων όπως υποχρεωτικότητα Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, πιστοποίηση επαγγέλματος ξενοδοχοϋπαλλήλων, σύνθεση προσωπικού στα ξενοδοχεία, στελέχωση σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων κ.ά.

Η πραγματοποίηση της διημερίδας ήρθε σε συνέχεια της συνάντησης των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Ρόδου, μετά από πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου.

Πραγματοποιήθηκε δε με την επιμέλεια του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, το οποίο μέσω των επιστημονικών συνεργατών του θα ανακοινώσει με επιστημονική προσέγγιση τόσο τα στοιχεία εκείνα που αποδεικνύουν τα παραπάνω προβλήματα όσο και τα αποτελέσματα-συμπεράσματά της.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, τόσο το ΕΚΗ όσο και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου θα προχωρήσουν σε νέες πρωτοβουλίες με σκοπό την άσκηση πίεσης στην νέα κυβέρνηση με βάση τα αποτελέσματα της παραπάνω διημερίδας για την επίλυση των παραπάνω ζητημάτων, που σκοπό έχουν τη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων στο χώρο του Επισιτισμού-Τουρισμού καθώς και για την ανάπτυξη της εν γένει οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News