default-image

Με ικανοποιητικό ρυθμό προχωρούν οι εργασίες στο Δρακουλιάρη

Κρήτη
Με ικανοποιητικό ρυθμό προχωρούν οι εργασίες στο Δρακουλιάρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη με το χρόνο δίνουν για τρίτη συνεχόμενη βδομάδα τα μηχανήματα των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου για τον καθαρισμό του φράγματος Δρακουλιάρη, ώστε να αποτραπούν το φετινό χειμώνα φαινόμενα υπερχείλισης των υδάτων.

Στο σημείο βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Χάρη Μαμουλάκη, παρακολουθώντας από κοντά τις εργασίες εκβάθυνσης της κοίτης του φράγματος, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό μεγαλύτερη χωρητικότητα στο φράγμα, ώστε να δέχεται μεγαλύτερες ποσότητες νερού την περίοδο των έντονων βροχοπτώσεων.

«Γίνεται μια σοβαρή δουλειά. Πιστεύω ότι έχουμε περιορίσει τους κινδύνους σε μια επερχόμενη πλημμυρική κατάσταση», δήλωσε ο Βασίλης Λαμπρινός.

«Πέρυσι, το… πάθημα μάς έγινε μάθημα. Φέτος ελπίζουμε να μη ζήσουμε τα περυσινά φαινόμενα», σχολίασε ο Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος παράλληλα δήλωσε ότι οι σχετικές εργασίες, οι οποίες εκτελούνται όπως είπε με ικανοποιητικό ρυθμό, ολοκληρώνονται την επόμενη βδομάδα.

«Είμαστε σε καλή κατάσταση ετοιμότητας. Χρόνια τώρα είχε να καθαριστεί το φράγμα», επισήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, η οποία προχωρά ταυτόχρονα σε παρεμβάσεις σε άλλα σημεία της περιοχής, κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Γιόφυρου, με τις εργασίες καθαρισμού να πλησιάζουν την ευρύτερη περιοχή του Αϊ Γιάννη Χωστού.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News