Ειδήσεις

Σκοτώθηκε ένας άνδρας σε σύγκρουση Ι.Χ. στο Μπαλί (video)

Λίγα λεπτά βροχής ήταν αρκετά για να μετατρέψουν σε θανάσιμη παγίδα την επικίνδυνη στροφή λίγο πριν το μοναστήρι της Χαρακιανής στο ΒΟΑΚ, που βάφτηκε με το αίμα ενός ακόμη ανθρώπου. Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες ανασύρονται από τα συντρίμμια των δύο αυτοκινήτων.

Εννέα το πρωί και ένα πράσινο ΙΧ μάρκας "Polo" με επιβαίνοντες τρεις Γερμανούς τουρίστες, κινείται με κατεύθυνση από Ρέθυμνο προς Ηράκλειο. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο οδηγός του χάνει τον έλεγχο και περνά στο αντίθετο ρεύμα.  

Ο άτυχος Γερμανός οδηγός αφήνει επί τόπου την τελευταία του πνοή. Μια γυναίκα και ένας ακόμη άνδρας συνεπιβάτες του τραυματίζονται.  

Τραυματισμένος μεταφέρεται με περιπολικό στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και ο 41χρονος Ηρακλειώτης ιδιωτικός υπάλληλος που οδηγούσε το μπλε "Reno". Σοκαρισμένος δεν μπορούσε να εξηγήσει τα αίτια της τραγωδίας.

Η έλλειψη διαζώματος που έχει μειώσει σημαντικά τα τροχαία όπου έχει τοποθετηθεί, συνεχίζει να κοστίζει ανθρώπινες ζωές, καθώς οι επιπτώσεις του σημερινού δυστυχήματος θα μπορούσαν να μην αποβούν μοιραίες.

Στο Τμήμα του ΒΟΑΚ που διατρέχει το Ηράκλειο, από τις Γούβες ως τα Ελληνοπεράματα, έχαναν τη ζωή τους κατά μέσο όρο ετησίων εννέα άνθρωποι.

Από την ημέρα ολοκλήρωσης του στηθαίου στο ίδιο τμήμα έχουν σημειωθεί μόνο τέσσερα θανατηφόρα δυστυχήματα, όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, κ. Γιάννης Λιονάκης.

Ο ίδιος επισημαίνει πως είναι η ώρα της ευθύνης για κάθε αρμόδιο παράγοντα, ώστε η Κρήτη να διεκδικήσει ότι της αναλογεί.

Μέσα στο 2015, εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τα ζωή τους στο ΒΟΑΚ και συνολικά 54 στους δρόμους της Κρήτης, απολογισμός που οφείλει να κινητοποιήσει κάθε αρμόδιο παράγοντα, από τη στιγμή που η περιφέρεια της Κρήτης είναι η μόνη στην οποία παρουσιάζει αύξηση των θανατηφόρων δυστυχημάτων αντί για τη μείωση που καταγράφεται πανελλαδικά.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια