Ειδήσεις

Καθαρίζουν από τα γκράφιτι και τα συνθήματα τη Λότζια

Στον καθαρισμό ενός κεντρικού κτηρίου του Ηρακλείου, που αποτελεί και σήμα-κατατεθέν της πόλης, προχωρούν από το πρωί της Δευτέρας συνεργεία, στα πλαίσια εργολαβίας.

Πρόκειται για το Δημαρχείο Ηρακλείου, την ενετική Λότζια όπως είναι ευρύτερα γνωστή, οι τοίχοι της οποίας είχαν γεμίσει το προηγούμενο διάστημα με γκράφιτι και ένα σωρό συνθήματα, δείγμα της έλλειψης σεβασμού από μερίδα πολιτών για τα μνημεία μας.

Το ιστορικό κτήριο καθαρίζεται αρχικά από τα γκράφιτι και τα συνθήματα με ειδικό οικολογικό υλικό που δε βλάπτει το μνημείο, προκειμένου η εικόνα του κτηρίου να γίνει πολύ καλύτερη από αυτή που αντικρίζουν περαστικοί, ντόπιοι αλλά και τουρίστες. Μάλιστα, πολλοί ήταν οι ξένοι επισκέπτες που τον τελευταίο καιρό φωτογράφιζαν το μνημείο όχι για την ιστορικότητά του αλλά για τα συνθήματα και τα γκράφιτι που έβλεπαν στην τοιχοποιία του και που τους έκαναν ιδιαίτερη - άσχημη - εντύπωση.

Επόμενος σταθμός θα είναι το κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου, όπου η κατάσταση είναι τραγική, ενώ η επιχείρηση εξωραϊσμού δημόσιων κτηρίων ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλα σημεία του Ηρακλείου, όπως και στα ενετικά τείχη και τις Πύλες.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια