default-image

Με πλούσια ατζέντα σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Κρήτη
Με πλούσια ατζέντα σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναμορφώσεις προϋπολογισμού, εγκρίσεις παραλαβής έργων και εγκρίσεις ή μη νέων παρατάσεων για εκτελούμενα έργα, όπως ενδεικτικά η υπογείωση καλωδίων ΔΕΗ στις οδούς Μπαντουβά-Ιερωνυμάκη, φιγουράρουν κατά κύριο λόγο στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από το "μενού" της συνεδρίασης, η οποία έχει προγραμματιστεί για την γνώριμη ώρα, δηλαδή στις 5:55 το απόγευμα, δε λείπουν και άλλα επιμέρους θέματα. Μεταξύ αυτών, η παραχώρηση πάρκου στην Ιδομενέως κατά 20%, η οριστική παραλαβή του έργου για την ανάπλαση της πρώην λεωφόρου Ακαδημίας, το κλάδεμα των δέντρων, η επανέκδοση βιβλίων της Βικελαίας και βεβαίως η διοργάνωση παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Νέα Αλικαρνασσό.

Επίσης, το Συμβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει την ίδρυση παραρτήματος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου στη Νέα Αλικαρνασσό.

Αναλυτικότερα, σε επίπεδο τεχνικών έργων ξεχωρίζουν:

- Έγκριση μνημονίου συνεργασίας με τη διενέργεια αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου.

- Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Κατασκευή Ανοικτού Πολιτιστικού Κέντρου οικισμού Συλλάμου".

- Έγκριση παράτασης της συνολικής προθεσμίας εκτέλεσης στα πλαίσια του έργου "Ανάπλαση των βασικών οδών πρόσβασης και του περιβάλλοντος χώρου του Πολιτιστικού-Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου-Φάση Α".

- Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Ανάπλαση-Ανακατασκευή οδού Ούλοφ Πάλμε".

- Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του 10ου υποέργου "Ανάπλαση Λ. Ανδρέα Παπανδρέου (συμπληρωματικά τμήματα)" του έργου "Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων δήμου Ηρακλείου".

- Παράταση χρόνου εκτέλεσης του υποέργου της υπογείωσης των δικτύων ΔΕΗ στις οδούς Μπαντουβά-Ιερωνυμάκη.

Σε άλλα επιμέρους θέματα της ημερήσιας διάταξης ξεχωρίζουν:

- Πρακτικό της Επιτροπής Κυκλοφορίας 2/2015 που αφορά σε κυκλοφοριακά θέματα και ρυθμίσεις σε διάφορες οδούς της πόλης μας (λήξη δημόσιας διαβούλευσης) - (απόφαση 54/2015 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

- Απόδοση νέου οικοπέδου, αντί της καταβολής της εισφοράς σε χρήμα, από την ιδιοκτησία με κωδ. αρ. κτηματογράφησης 0726029 στο Ο. Τ. 60Β, στην περιοχή επέκτασης του σχεδίου πόλης "Χρυσοπηγή-Πόρος-Κατσαμπάς-Δημητρίου-Μπεντεβή-Ατσαλένιο" δήμου Ηρακλείου (απόφαση 57/2015 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

- Διαγραφή και επαναβεβαίωση τελών και προστίμων κοινοχρήστων χώρων έτους 2014.

- Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος (αναδρομικών) μετά από αίτηση δημότη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News