Ειδήσεις

"Τα παιδιά να μάθουν για τη θάλασσα και τον ωκεανό"

Στο Ενυδρείο ανοίγει σήμερα τις εργασίες του το Διεθνές Συνέδριο Περιβαλλοντικής Αγωγής για τη θάλασσα που διοργανώνεται από Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).

Σύμφωνα με τη βιολόγο και υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ενυδρείου Θάλεια Πολυχρονάκη, το συνέδριο είναι φέτος αφιερωμένο στην αξιολόγηση των μέχρι τώρα εκπαιδευτικών δράσεων και μεθόδων που χρησιμοποιούνται για την ευαισθητοποίηση των παιδιών στα σχολεία, αλλά και στις μελλοντικές δράσεις που μπορούν να οργανωθούν από εδώ και πέρα έτσι ώστε να μάθουν τα παιδιά για την αλληλεπίδρασή τους με τη θάλασσα και τον ωκεανό και να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στις θαλάσσιες επιστήμες.

Επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο διάσημος δύτης Pierre-Yves Cousteau, γιος του αείμνηστου Jacques-Yves Cousteau.

Πρόκειται για το 3ο κατά σειρά Ευρωπαϊκό Συνέδριο EMSEA με στόχο την προώθηση της περιβαλλοντικής αγωγής για το θαλάσσιο περιβάλλον, που γίνεται φέτος με διοργανωτή το ΕΛΚΕΘΕ.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Ενυδρείου Κρήτης CRETAquarium από σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου, με συμμετέχοντες από την Αμερική, τη Βραζιλία, την Ασία και την Ευρώπη.

Οι εργασίες του ξεκινούν σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι, ενώ την έναρξη θα κάνει η υπεύθυνη Τμήματος Θαλάσσιων Πόρων στη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Sigi Gruber.

Το EMSEA είναι ένας ευρωπαϊκός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που παρέχει μια πλατφόρμα με στόχο την προώθηση της περιβαλλοντικής αγωγής, της εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον.

Σχόλια